Winnaars van de EuroVelo Zomerfotowedstrijd

Nieuws
18 oktober 2022

Deze zomer konden jullie weer meedoen aan de jaarlijkse fotowedstrijd van EuroVelo. De opdracht was simpel: deel jouw mooiste EuroVelo 15 – Rijnfietsroute of EuroVelo 19 – Maasfietsroute foto via Instagram met andere fietsers. Via de #MoreCyclingTourism actie hebben we kunnen meegenieten van de inzendingen.

De wedstrijd liep van juli tot augustus op Instagram en er werden vele herkenbare locaties langs de routes gedeeld. Er was een mix van alles wat we graag zien in deze foto’s. Van familie-uitstapjes langs de rivieroevers, avonturen in het hoogland, solo-fietsvakanties, strandvakanties, kampeertochten en eenvoudige stadstochten van fietsers van alle leeftijden. Uiteindelijk kan er echter maar één – of liever gezegd twee – de winnaar zijn!

De winnaars

EuroVelo 15 – Rijnfietsroute

Winnaar: Alex Ramos (@ayun_nampelkafe)

Het verhaal achter de foto

De foto is genomen aan de oever van de Rijn in de stad Sargans in Zwitserland, precies op de grens met Liechtenstein. Helaas is er geen specifiek verhaal over de foto. Ik vertrok op deze reis met het doel om mee te doen aan de wedstrijd, dus ik verliet het huis met mijn camera en statief, denkend aan waar ik een mooie foto kon maken.

Prijs:  fietsarrangement van 1.500 euro langs een deel van EuroVelo 19 (dankzij www.dutch-biketours.com).

EuroVelo 19 – Meuse Cycle Route

Winnaar: Conrad Richardson (@conrad.richardon)

Het verhaal achter de foto

De winnende foto is genomen in de zomer van 2020. Om een lang verhaal kort te maken: kort na de wereldwijde lockdown werd ik uit de Verenigde Arabische Emiraten (waar ik woonde en werkte) geweerd, zat ik zonder werk en was ik gescheiden van mijn partner. Ik trok weer in bij mijn ouders (voor 8 maanden) die toen in België woonden. Om mezelf te vermaken leende ik de fiets van mijn vader en maakte ik lange ritten op het platteland. In die tijd kreeg ik op de een of andere manier belangstelling voor fietskamperen. Mijn partner beweert dat zij het idee heeft geplant… Na het bekijken van enkele inspirerende YouTube-video’s heb ik de nodige uitrusting gekocht en ben ik op avontuur gegaan. Ik fietste 428 km door België op weg naar Luxemburg (waar mijn grote zus woont). Op dat moment had ik geen idee wat ik aan het doen was, maar omdat ik al veel aan rugzak- en natuurkamperen had gedaan, en ook langeafstandsfietsen, voelde fietskamperen als een natuurlijke progressie… een samensmelting van verschillende passies.

Toen ik aan de reis begon was ik niet bekend met de EuroVelo routes. Het was tijdens dit avontuur dat ik kennismaakte met de EuroVelo routes door ‘Stan the Cycling Man’, een Belgische fietser die me verdwaald vond aan de rand van Mons in België. Hij bood aan mij de route naar de stad te wijzen, ik volgde hem, en eenmaal in de stad dronken we een biertje. Het was tijdens één van onze gesprekken dat hij vertelde over het EuroVelo netwerk. De volgende dag vervolgde ik mijn avontuur, waar ik langs de Maas EuroVelo 19 begon te volgen richten Namen en de Ardennen waar deze foto is genomen. Tijdens deze reis volgde ik ook delen van de  EuroVelo 3 – Pelgrimsroute en EuroVelo 5 – Via Romea (Francigena). Kort na deze reis vond ik een nieuwe baan en verhuisde ik naar Cambodja “Het Koninkrijk der Wonderen”. Vanuit Cambodja, nu herenigd met mijn partner, zijn we begonnen aan wonderlijke fietsavonturen (hieronder zie je korte film van die reis)

 

Prijs: fietsarrangement van 1.500 euro langs een deel van EuroVelo 15 (dankzij www.bike-touring.de)

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen