Pontjesdagen

Nieuws
18 april 2024

In het weekend van 10, 11 en 12 mei geniet je al fietsend van het Maasgebied: van het Gelderse Wijchen tot aan de Biesbosch. Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken. Fiets één van de vele routes, steek de rivier over met één van de 13 pontjes en geniet over maar liefst 160 km onderweg van leuke activiteiten en bezienswaardigheden!

Voordeelpas

Nieuw is dit jaar de Pontjesdagen Voordeelpas, waarmee je van verschillende voordelen geniet. Op vertoon van de pas kun je onbeperkt de Maas over met de deelnemende veerponten. Ook profiteer je van leuke (kortings)acties bij verschillende ondernemers. Koop de pas hier.

Even afstappen!

Op de verschillende routes is er genoeg te doen! Stap af voor één van de leuke activiteiten of geniet van iets lekkers. Bezoek de stadsbrouwerij in Ravenstein, vaar over met de recent gerestaureerde pont ‘Zeldenrust’ en volg het kerkenpad en geniet op het terras bij Acropolis in Megen geniet  van live muziek. Of wat dacht je van een korte rondvaart maken op de Maas met een meer dan 100 jaar oude Schokker, welke tot museum is omgebouwd. Bekijk alle activiteiten en acties hier.

Duurzame instandhouding veerponten

Het voortbestaan van de veren staat de laatste tijd onder druk. Het Fietsplatform, initiator van Nederland Fietsland, zet zich samen met andere organisaties in voor de instandhouding van de door fietsers geliefde pontjes. Wat we allemaal doen lees je hier.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen