Pontjesdagen

Nieuws
2 mei 2023

In het weekend van 5, 6 en 7 mei geniet je al fietsend van het Maasgebied: van het Gelderse Wijchen tot aan de Biesbosch. Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken. Fiets één van de vele routes, steek de rivier over met één van de 13 pontjes en geniet onderweg van leuke activiteiten en bezienswaardigheden! Speciaal voor de Pontjesdagen bieden verschillende veerponten korting op de overtocht.

Even afstappen!

Op de verschillende routes is er genoeg te doen! Stap af voor één van de leuke activiteiten of geniet van iets lekkers. Zo staart er gedurende de pontjesdagen een stadsgids klaar van Stichting Stadsgidsengilde Woudrichem om een rondleiding te verzorgen en geniet je op zaterdag 6 mei van het zalmvisserskoor Ongestaagd bij het voetveer Boven ‘t Gat. Heb je altijd al een keer een Blokhutboot van dichtbij willen zien? Op 5, 6 en 7 mei tijdens de Pontjesdagen krijg je een rondleiding op de boot en mag je een stukje meevaren over de Maas. Bekijk alle activiteiten en acties hier.

Behoud de Gelderse veren, teken de petitie!

De Gelderse veren staan onder druk. Het Gelders Verenfonds, dat via subsidies de exploitatietekorten van veerponten aanvult, raakt leeg. De provincie Gelderland wil geen financiële bijdrage meer leveren aan het fonds. Hierdoor dreigt extra prijsverhoging voor gebruikers, minder varen of zelfs verdwijnen voor tientallen ponten. Maak jij gebruik van de Gelderse veren en wil je dat blijven doen? ⛴  Teken dan net als 24.000 anderen de petitie!

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen