Mooiste fort verkiezing

LF Waterlinieroute
2 mei 2023

Of het nu een torenfort, een lunet of een werk is, onze versteende ridders zijn levende forten geworden. Bij de één vergader je, bij de ander bezoek je het museum. Heb jij de LF Waterlinieroute gefietst, dan heb je vast een favoriet! Breng op mooistefort.nl voor 1 juli je stem uit op één van de 88 forten. Je kunt maar één favoriet kiezen. De 5 forten met de meeste stemmen zullen dan doorgaan. Met behoud van het aantal stemmen dat men al kreeg, begint dan de tweede stemronde voor deze top 5 tot 1 september. Tijdens het forten- en vestingfestival 2023 op 2 en 3 september wordt het winnende mooiste fort bekend gemaakt. Twijfel je nog over jouw favorieten fort? Ga dan op ontdekkingstocht tijdens de LF Waterlinieroute. Wist je trouwens dat er ook LF-weekendtochten beschikbaar zijn? Je leest er hieronder alles over!

Ontdek de forten tijdens de LF Waterlinieroute 🚴

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn!

De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Veel elementen van de linies zijn nog terug te zien in het landschap, zoals inundatiekanalen, batterijen en liniedijken. Je fietst door een aangenaam decor van water en spannende natuur, langs aantrekkelijke forten en vestingstadjes waar de sfeer van weleer hangt. De geschiedenis van de waterlinies komt helemaal tot leven tijdens deze tocht!

LF-weekendtocht langs forten

Voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, is er nu de LF-weekendtocht. De routes zijn een variant op de 410 kilometer lange LF Waterlinieroute. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via de LF Waterlinieroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt. Bekijk het aanbod hier.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen