Hoera, gezinsuitbreiding. Er is een nieuwe telg in de LF-icoonfamilie op komst.

LF Waterlinieroute
18 maart 2021

Donderdag 17 juni verwachten wij onze vierde LF-icoonroute: de LFWaterlinieroute. In het tracé zijn drie linies aan elkaar verbonden: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Bij elkaar goed voor een 410 km lange route tussen Edam en Bergen op Zoom. De route maakt uniek erfgoed toegankelijk, en verbindt natuur, cultuur en geschiedenis. De thema’s watermanagement, verdedigingswerken en het omliggende strategisch landschap zijn leidraad voor het verhaal achter de route.

Wat is ie mooi hè?

Het gloednieuwe beeldmerk van de LF Waterlinieroute. Elke LF-icoonroute heeft een eigen gezicht, maar er is ook duidelijke onderlinge samenhang. Net als de LF Maasroute, de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute biedt deze nieuwe Langeafstand Fietsroute jou kilometers fietsvakantieplezier in Nederland. De nieuwe telg krijgt een eigen website, fietsgids en heldere bewegwijzering. Ook vind je de route straks terug in de LF-app. En na het volbrengen van de route kun je een passende herinnering aanvragen! De LF Waterlinieroute wordt ontwikkeld in samenwerking met regionale partners en dankzij financiële bijdragen van de provincie Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Fietsvakanties in eigen land bijzonder in trek

De populariteit van fietsvakanties is groot en de invloed van corona duidelijk merkbaar. In 2020 gingen 2,5 miljoen Nederlanders op fietsvakantie in eigen land. Ook zien we een verjonging van de doelgroep af. Zo blijkt uit Kerncijfers Fietsvakanties 2020-2021 van het Landelijk Fietsplatform. In 2020 maakten 885.000 Nederlanders één of meer fietstrektochten in eigen land. Een derde (32%) daarvan had niet eerder een fietstrektocht in Nederland ondernomen en 11% deed dat eerder alleen in het buitenland. Maar liefst 60% van de trektochtfietsers wil in 2021 weer een trektocht in eigen land doen. De nieuwe route is daarmee een warm welkom!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen