Blue Monday: ontdek onze ‘blauwe’ LF-routes

Nieuws
17 januari 2022

De derde maandag is de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday, vandaag dus. Maar blauw is ook de kleur van de lucht en de zee. De Noordzee, de Waddenzee of de voormalige Zuiderzee. Fiets je de LF Kustroute of de LF Zuiderzeeroute dan maak je kennis met de verschillende zeeën. En de bewegwijzering is – je raadt het al – uitgevoerd in een blauwe kleur. Reden genoeg om je tijdens deze depri maandag te verheugen op één van deze mooie tochten. We vertellen je er graag meer over.

Op je wenken bediend

De bewegwijzering van beide routes is eenvoudig en duidelijk: de route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Kustroute’ dan wel ‘LF Zuiderzeeroute’. De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Mis je een bordje of wil je van de route afwijken, dan helpt het je bij je oriëntatie. De fietsgidsen van de LF Kustroute en de LF Zuiderzeeroute bieden overzichtelijke kaarten. En vertellen je letterlijk het verhaal over de bijzonder kust en voormalige zee. De routes staan ook tot in detail in de LF app. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app. Hij is gratis te downloaden in de app stores. Je kunt hem gebruiken als routebegeleiding. Of je leest ’s avonds wat je de volgende dag aan bezienswaardigheden tegenkomt.

Over de LF Zuiderzeeroute

Dit ‘rondje IJsselmeer’ leidt je door een rijke historie van de voormalige Zuiderzee die pas vorige eeuw is getemd door het plaatsen van de Afsluitdijk. Met de LF Zuiderzeeroute ontdek je wat de krachtmeting tussen mens en natuur heeft opgeleverd. Je fietst over grote stukken ingepolderd land en waterbouwkundige werken. Tijdens de 440 kilometer lange route kom je ook langs middeleeuwse handelssteden, het voormalige eiland Schokland en vele karaktervolle vissersdorpen. Een parel van een route! Ontdek de LF Zuiderzeeroute.

Over de LF Kustroute

Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd ‘proef’ je het heerlijke kustgevoel. De 610 km lange LF Kustroute kenmerkt zich door langgerekte duinstroken langs de Hollandse kust en door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Kleine badplaatsen en historische steden zorgen voor leuke tussenstops op de route. Langs de Waddenkust loopt de route door één van de rustigste en dunstbevolkte delen van Nederland met diverse authentieke (terp-)dorpjes en stadjes. Kom meer te weten over de LF Kustroute.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen