Bingo op de fietspad: geef elkaar een compliment

Blog
18 maart 2024

Als de zon in het voorjaar weer begint te schijnen laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De samenwerkende organisaties – wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, VVN, ANWB, VeiligheidNL en KNWU – willen met zoveel als mogelijk fietsers een statement maken, door tijdens je rit complimenten uit te delen aan andere fietsers. Samen geven we hét antwoord op al die negatieve opmerkingen en verhalen over alle soorten fietsers. We laten zien dat we het fietspad juist vriendelijk, en op een veilige manier met elkaar delen. Download de bingokaart en deel onderweg zoveel mogelijk complimenten uit, hoe snel heb jij bingo?

23 complimenten afvinken

Ook jij kunt je steentje bijdragen aan een positief imago van fietsers onderling, door onderweg iedereen die je maar tegenkomt een complimentje te geven. Om je op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers kunt geven. Eind van de rit een volle kaart? Dan heb je BINGO!

Over de Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een initiatief van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland. De organisaties werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. De Alliantie Samen Fietsen geeft het goede voorbeeld op het fietspad; de vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren ze evenementen, lichten ze fietsers voor en zorgen ze voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen