Australische fietsgroep enthousiast over LF Ronde van Nederland

Verhalen van fietsers
21 september 2017

In de reeks van oorkonde-aanvragen viel het al op: er komen veel mails vanuit het buitenland binnen. Fietsers uit België en Duitsland zien we vaker, maar onlangs werden we verrast door een enthousiaste mail met foto’s van fietsers uit Australië. Met een groep van zeven fietsers ‘deden’ zij de LF Ronde van Nederland en zijn daar erg enthousiast over.

In de mail vertelt Phillip Grant: “Wij zijn leden van een toerfietsgroep van de vrijwilligersorganisatie U3A (wat staat voor University of the Third Age) in Ballarat, Australië. Deze organisatie biedt gepensioneerden een breed scala aan academische, culturele en andere lessen en activiteiten. De leeftijden van de groep variëren van 59 tot 72 jaar. We kozen Nederland voor onze eerste overzeese fietstocht vanwege de geroemde uitgebreide fietsinfrastructuur, het hoge veiligheidsniveau voor fietsers, het hoge niveau van Engels en de vriendelijkheid van de Nederlanders. Al deze verwachten zijn uitgekomen; de tocht was geweldig.”

“Onze toer startte op 21 augustus 2017 in Amsterdam – waar we ook onze fietsen huurden – en kwamen daar op 11 september 2017 weer terug. Waar we vooral van hebben genoten is de variëteit in het landschap die de Ronde van Nederland biedt, de vriendelijkheid van de Nederlanders en het uitstekende eten en drinken in cafés en restaurants. We zullen zeker hier in Australië de tocht bij andere fietsers aanbevelen!”

Op foto van links naar rechts: Tim Bosher, Sandra Lawrie, Bruce Pearce, Mary Crook, Phillip Grant, Ian Crook, Marianne Kennedy.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen