6400 handtekeningen voor behoud pont bij Nieuwer ter Aa

Nieuws
4 juli 2022

De initiatiefnemers van de petitie voor behoud van het veer bij Nieuwer ter Aa togen op 28 juni naar Den Haag. Samen met een groepje gedupeerde scholieren. Symbolisch in hun handen: de ruim 6400 handtekeningen van bezorgde fietsers, wandelaars en inwoners. De in maart gestarte petitie voor behoud van de veerverbinding is dus massaal ondertekend. De veerverbinding is dan ook een belangrijke schakel over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij bestaat al 130 jaar, maar Rijkswaterstaat wil het vanwege de veiligheid uit de dienst nemen.  

Veel aandacht voor petitie

Volgens Rijkswaterstaat zou het Amsterdam-Rijnkanaal te gevaarlijk zijn voor een dergelijke veerdienst. Wij bestrijden dit en schreven dit ook in een open brief van 2 juni aan de minister. Bovendien: fietsers en wandelaars lopen op de omreisroutes ook gevaar. Reden voor veel scholieren om ook actie te voeren. De aanbieding van de petitie kreeg veel aandacht in de media. Onder andere BNNVARA Radio 1 en het Jeugdjournaal maakten een item.

6400 maal dank!

Op donderdag 30 juni debatteerde de Tweede Kamer over dit onderwerp. We hoopten dat de minister zou zwichten voor de druk en de pont behoudt, of zorgt voor een goed alternatief. Voorlopig blijft minister Harbers erbij dat pont Nieuwer Ter Aa uit de vaart moet wegens onveiligheid. Maar hij gaf aan dat hij met de regio werkt aan een alternatief (fietsroute of fietsbrug). Het besluit hierover valt dit najaar.

Mede namens de Fietsersbond, Wandelnet, Te Voet, Vrienden van de Voetveren en Actiecomité “Laat ons niet zwemmen” bedanken wij iedereen die de petitie heeft ondertekend. Dit signaal mag natuurlijk niet ongehoord blijven. We houden jullie op de hoogte.

 

 

Geschreven door

Anita

Informatie

Gerelateerde artikelen