Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Van Gogh fietsroute Nuenen

Noord-Brabant, Zuidoost-Brabant

50.0 km

Fiets door het leven van Vincent van Gogh

In deze fietsroute zie je het Brabantse leven en het landschap dat de basis vormden van het werk van schilder Vincent van Gogh. De route rondom Nuenen is één van vijf aaneengesloten routes.

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

De Van Gogh route bestaat uit vijf aaneengesloten fietsroutes van in totaal 335 kilometer rondom Zundert, Etten-Leur, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Nuenen. De route die wij hier presenteren is de route in de regio Nuenen, Son, Best en Eindhoven. De andere routes vind je op visitbrabant.nl.

Uniek in deze route is het 600 meter lange Van Gogh-Roosegaarde fietspad bij knooppunt 99. Dankzij een speciaal ontwikkelde technologie 'laden' duizenden steentjes zich overdag op en lichten in de scherming op. Het ontwerp is geïnspireerd op het wereldberoemde werk De Sterrennacht Van Vincent van Gogh. De wereldberoemde schilder maakte in Nuenen zijn eerste meesterwerk 'De aardappeleters' en legde ook de Opwettense Watermolen en de Colse watermolen vast in zijn schilderijen. Tussen die twee molens ligt het bijzondere fietspad.

Tip: combineer de fietstocht met een bezoekje aan één van de Van Gogh Musea, zoals Vincentre/Van Gogh Village in Nuenen. Deze route is aangeleverd door VisitBrabant. De bijbehorende digitale routefolder (van de complete Van Gogh route) vind je hier.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland