Fietsen in het buitenland

Ga internationaal

Ontdek Europa

Wil je je fietsvakantie in het buitenland doorbrengen dan zoek je natuurlijk informatie over route-aanbod, specifieke regelgeving. We brengen je op het spoor van enkele organisaties – binnen Europa – die daar alles over weten en delen.

De Nederlandse vrijwilligersorganisatie Europafietsers biedt een mooi overzicht van routes in het buitenland, deels zelf ontwikkeld. Het doel van de Europafietsers is het stimuleren van meerdaagse fietstochten door Europa. Als fietser leer je zo andere landschappen, mensen en culturen van dichtbij kennen. De Europafietsers geven ook fietsgidsen uit, staan op beurzen en organiseren ze presentaties over fietsreizen.

We helpen je op weg

Grensoverschrijdende routes

In het aanbod LF-routes zijn er een paar die onderdeel vormen van een EuroVelo route. Deze internationale routes voeren dus door meerdere landen. Denk aan de LF Maasroute als onderdeel van EuroVelo 19 Maasfietsroute. Deze route start nabij de bron van de Maas in Langres. Of de LF Rijnroute, onderdeel van EuroVelo15 Rijnfietsroute, startend bij de bron in Andermatt. De LF Kustroute is onderdeel van de grote ronde EuroVelo 12 Noordzeeroute en heeft daarmee niet een ‘natuurlijk’ startpunt.

Lees meer over de grensoverschrijdende routes