Fietsen in Duitsland

Bezoek ons buurland

In steeds meer Europese landen bestaan bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes: zo zijn in Duitsland de R1 en de Donau Radweg zeer populair. Fietsgidsen van deze  fietsroutes zijn te verkrijgen bij de gespecialiseerde boekhandel of online via www.fietskaarten.nl.

De grensoverschrijdende langeafstandsfietsroute North Sea Cycleroute (Eurovelo 12) voert ook door Duitsland. Net als de Internationale Rijnfietsroute (Eurovelo 15). Deze route loopt langs een van de langste rivieren van Europa, startend in de Zwitserse Alpen tot aan de Noordzeekust. Langs de oever van de Rijn geniet je van het mooie landschap, de karakteristieke steden en de indrukwekkende monumenten die door UNESCO tot werelderfgoed zijn uitverkoren. De Nederlandse Rijnfietsroute tussen Millingen en Hoek van Holland vormt het sluitstuk.

Van Andermatt tot Hoek van Holland

EuroVelo 15

De internationale Rijnfietsroute is één van de meest populaire internationale routes. Op rijnfietsroute.eu lees je er alles over. Er is ook een online routeflyer die je hieronder eenvoudig kunt downloaden. Bekijk om in de sfeer te komen deze video met hoogtepunten langs de route van Andermatt tot Hoek van Holland.

TIP: VVV Hoek van Holland geeft fietsers die de hele route van bron tot monding hebben gefietst een certificaat.

Download de routeflyer