Vernieuwde fietsknooppunten in Almere

Nieuws
18 maart 2022

In de gemeente Almere is de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw fietsknooppuntennetwerk. Het huidige netwerk dateerde alweer uit 2002 en kon dus wel een opfrisbeurt gebruiken. In de afgelopen 20 jaar is er in de omgeving veel veranderd, bruggen en onderdoorgangen bieden nieuwe mogelijkheden. Afgelopen woensdag werd het overzichtspaneel van knooppunt 21 aan de Zeeduinweg in Almere Poort feestelijk onthuld. Wethouder Veeningen, die uiteraard op de fiets kwam, is blij met de renovatie van het netwerk: “Het is heel mooi dat de knooppunten voor de fiets vernieuwd zijn en mensen echt kunnen genieten van de fietsroutes.”

De 84 knooppunten zijn goed voor 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrijliggende fietspaden. Tijdens het fietsen kom je langs 21 overzichtspanelen. Met de borden is het onderweg eenvoudig oriënteren, kun je tijdens het fietsen beslissen toch een lusje extra te rijden en kom je meer te weten over de omgeving. Zo beleef je de stad, het centrum en de prachtige natuur zoals de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen en Almeerderhout het best op de fiets. Ook een bezoek aan de Floriade (14 april – 9 okt 2022) is makkelijk te plannen via de fietsknooppunten. Speciale ontwikkelde Almeerse fietsarrangementen nemen je mee langs de leukste terrasjes en mooiste plekken van de stad. Alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit!

Ga je een rondje fietsen in Almere en wil je niet verdwalen? In onze online fietsrouteplanner is het nieuwe netwerk al verwerkt. Gebruik je liever een fietskaart voor het plannen van je tocht, zorg dan dat je in het bezit bent van een actueel exemplaar. In onze nieuwe LF Basiskaart zijn de wijzigingen uiteraard opgenomen. Deze complete fietsgids bevat 22 watervaste dubbelzijdige fietskaarten met alle lijnen van LF-routes en fietsknooppunten. Een compact boekje biedt uitleg, tips en nuttige adressen. Wil jij als eerste een berichtje wanneer de Basiskaart van de pers rolt (voorjaar 2022)? Meld je dan vrijblijvend via deze link op onze website aan.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen