Schilderachtige plaatsen

Ervaring
1 juli 2020

Ad van Zoest en Anne van Dijk

Van 21 september 2020 tot en met 28 september 2020 heb ik samen met vriendin Anne van Dijk de LF Zuiderzeeroute gefietst. Voor ons was het de eerste keer om zo’n lange fietstocht te ondernemen.

Vanuit Haastrecht zijn we naar Naarden-vesting gefietst en van daaruit de route begonnen. Overnachten deden we bij Vrienden op de fiets. Omdat de afstand Haastrecht – Naarden-vesting ons erg meeviel kozen we ervoor om iedere dag een wat langere afstand te fietsen dan de gemiddelde lengte van een traject van ca 50 km. Dat beviel goed. Zo kwamen we de eerste dag al in Hoorn en de tweede dag al in Den Oever.

We hebben een geweldige week gehad. Het is heel leuk om veelal over dijken met uitzicht op het water door al die echte Hollandse plaatsen te fietsen, zoals Muiden, Monnikendam, Volendam, Edam, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. In veel van die vaak schilderachtige plaatsen waren we nooit eerder geweest. Ook de tocht door Friesland was bijzonder, met harde tegenwind over de dijken naar Workum, Hindelopen en Stavoren en over de Friese kliffen in Gaasterland waar het land op sommige plaatsen tot onze verbazing heuvelachtig is en hoger ligt dan de zee.

Onderweg waren de hoogte verschillen tussen de vroegere Zuiderzee en de polders achter de dijken goed te zien. We vonden het een prachtige route waarbij de app ons goed behulpzaam is geweest.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen