NTFU lanceert gratis toertochtkalender app

Fietsapp
21 april 2012

Wielersportbond NTFU heeft een gratis toertochtkalender app ontwikkeld. Met behulp van deze applicatie voor smartphones kun je als fietsliefhebber altijd en overal zien welke toertochten er op het programma staan. Je kunt aangeven welke locatie, periode, soort tocht en de te fietsen afstand je voorkeur heeft, waarna de app laat zien welke tochten het beste bij deze voorkeuren passen.

Bij de NTFU, met 50.000 leden de grootste wielersportbond van Nederland, zijn ruim 550 verenigingen en stichtingen aangesloten die jaarlijks 3.500 toertochten organiseren. Het gaat hier om tochten voor sportieve racefietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers, met tussen de 500 en 10.000 deelnemers. Bekende voorbeelden zijn Limburgs Mooiste en de Friese Fietselfstedentocht.

NTFU toertochten app “Deze eerste versie van de NTFU Kalender app is een rechtstreekse vertaling van de NTFU Kalender zoals die op www.ntfu.nl te vinden is. We realiseren ons dat een app nog zoveel meer zou kunnen bieden. Het is dan ook onze ambitie om een zeer complete app te ontwikkelen die de fietser zal ondersteunen in zijn/haar passie voor de wielersport.” aldus Erik Tolboom, Manager Uniebureau bij de NTFU. “Er is een flinke wensenlijst aan mogelijke uitbreidingen. Een tweede versie van de app staat dan ook al ingepland voor dit najaar. Samen met fanatieke fietsers die jaarlijks meerdere keren meedoen aan toertochten en die in het bezit zijn van een smartphone willen we de app doorontwikkelen.”

De NTFU app is ontwikkeld voor gebruik op smartphones en is geschikt voor zowel iPhone als Android. Meer informatie vind je op de website van de NTFU.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen