LF Maasroute onderdeel van EuroVelo fietsnetwerk

LF Maasroute
3 januari 2019

De vernieuwde LF Maasroute tussen Maastricht, Hoek van Holland en Rotterdam krijgt als eerste LF-icoonroute steeds meer vorm. Heb je onlangs een deel van de route in Limburg of Noord-Brabant gefietst? Dan is de nieuwe, heldere bewegwijzering je vast en zeker niet ontgaan. In de andere regio’s worden de borden binnenkort vervangen. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de route. Via de fietsgids, een nieuwe website en de LF-app is het straks heel eenvoudig om je meerdaagse fietstocht voor te bereiden.

Voor de fietsers die van plan zijn om de route vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij de Nederlandse Noordzeekust te volgen hebben we goed nieuws: de Internationale Maasfietsroute is een officiële EuroVelo route geworden. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de internationale beurs voor toerisme in Berlijn (ITB Berlin). Doorkruis je straks in 1100 kilometer de drie landen Frankrijk, België en Nederland, dan kun je heel eenvoudig de EuroVelo 19 volgen. Ook op de routeborden op het Nederlandse traject vind je dit beeldmerk terug.

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen rondom de LF Maasroute? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief of kijk op Nederlandfietsland.nl/LFMaasroute.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen