Hoe ervaar jij fietsen op dijkwegen?

Belangen
21 maart 2024

Dijken worden veel gebruikt door verschillende weggebruikers zoals fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen op deze wegen. Deel jouw mening met ons, dit kan heel eenvoudig door het invullen van de vragenlijst. ✏️

Ga naar de vragenlijst

 

De Nederlandse dijken

Onze dijken zijn ideaal voor alle soorten fietsers: van dorp naar dorp voor de boodschappen, of van en naar werk of school. Recreatieve fietsers die mooie routes ontdekken met brede uitzichten op de uiterwaarden en polders, en natuurlijk sportievelingen die wielrennen. Maar ook automobilisten, wandelaars, motorrijders en landbouwverkeer zijn nadrukkelijk aanwezig. Steeds vaker horen we verontruste geluiden over deze veelal smalle en bochtige wegen met een uniek karakter. De verkeersveiligheid, leefbaarheid en recreatie komt er onder druk te staan.

Over het onderzoek

Het onderzoek is een onderdeel en opmaat naar een bredere inventarisatie rondom de verkeersveiligheid op de Nederlandse dijken. De samenwerkende organisaties gaan het brede gesprek aan over het veiliger maken van dijkwegen voor fietsers en wandelaars. Ze zien gezamenlijk dat het anders moet en bieden daar een onderbouwing voor. De eerste stap is een onderzoek naar de subjectieve veiligheid op de dijken, aangevuld met objectieve data.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen