Heuvelland-Fietsroute

Nieuws
8 augustus 2023

De gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht openden op 14 juni officieel de vernieuwde Heuvelland-Fietsroute. Een 42 km lange route door de heuvels tussen Maastricht en Vaals.

Doorfietsen tussen internationale routes

De vernieuwde Heuvelland-Fietsroute is gerealiseerd na het wegvallen van de verbindingsroute LF6. Bij het doorontwikkelen van het LF-netwerk naar een reeks losse LF-routes zijn de korte LF-verbindingsroutes gesaneerd. De LF6 bordjes zijn dit voorjaar weggehaald. Zuid-Limburg heeft als alternatief de Heuvelland-Fietsroute nieuwe begin- en eindpunten gegeven, met nieuwe bewegwijzering en een nieuwe campagne.Foto: Visit Zuid-Limburg

De Heuvelland-Fietsroute neemt je mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Vaalserberg naar de Sint-Pietersberg of andersom. Zoals je van het Heuvelland gewend bent, fiets je heuvel op, heuvel af langs prachtige uitzichten, idyllische dorpjes en vakwerkhuizen. Je maakt zelfs een uitstapje naar Duitsland. De route is een doorfietsroute tussen de LF Maasroute, Vennbahn en de Ravel 38/39. Heuvels, golvende uitzichten, landelijke dorpjes en vakhuizen typeren de route. Inclusief een uitstapje naar Duitsland. Op de fietsroute maak je kennis met de bourgondische Zuid-Limburgse levensstijl.

De Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals dragen het keurmerk ‘Cittaslow’. Slow leven betekent goed leven: neem de tijd om te genieten van de kleine dingen van het leven. Juist die kleine dingen blijken in het beleven van geluk heel groot te zijn en kun je dus beleven bij het fietsen van deze route.

Route-informatie

De route is te starten op de Sint-Pietersberg (knooppunt 12) of op het Drielandenpunt (knooppunt 91). Onderweg is er speciale bewegwijzering. Meer informatie over de route vinden via www.heuvelland-fietsroute.nl en eventueel een fietskaart kopen bij de VVV-vestigingen in Zuid-Limburg of via de Visit Zuid-Limburg webshop.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen