Gezocht: fanatieke recreatieve fietser!

Blog
30 november 2023

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse fietspaden. Naast gewone fietsers maken ook wielrenners, e-bikers, toerfietsers en nog veel mensen gebruik van het fietspad. Om meer begrip voor elkaar te krijgen werken we aan een artikel waarin verschillende fietsers met elkaar in gesprek gaan over hoe we het samen veiliger en vriendelijker kunnen houden op het fietspad. We zijn nog op zoek naar een fanatieke recreatieve vrouwelijke fietser tussen de 50-60 jaar.

Over het artikel
Het artikel wordt door een journalist geschreven aan de hand van een constructief groepsgesprek tussen vier verschillende soorten fietsers. Met aandacht voor frustraties en onbegrip op het fietspad over de manier waarop we fietsen, maar vooral ook: wat kunnen we samen doen om het veiliger en vriendelijker te houden? Want, inzicht in elkaars fietsbeleving krijgen en weten wat de (onterechte) frustraties en vooroordelen over en weer zijn, helpen om meer begrip voor elkaar te krijgen. Een professionele fotograaf zorgt voor passende plaatjes. Vanuit praktisch oogpunt proberen we dit op de zelfde dag te plannen, ergens tussen eind december en begin januari.

Aanmelden
Lijkt het jou leuk om een waardevolle bijdrage te leveren aan meer begrip op het fietspad? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Marina van Dijk, mvandijk@fietsplatform.nl o.v.v. aanmelding artikel. We horen graag waarom juist jij geschikt bent! Reageren kan tot 20 december 2023.

Alliantie Samen Fietsen
Om de sfeer op het fietspad goed te houden is de Alliantie Samen Fietsen opgericht, een samenwerkingsverband van organisaties die de verschillende gebruikers van het fietspad vertegenwoordigen; Wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, ANWB en VeiligheidNL. We werken allemaal vanuit onze eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. Als Alliantie geven we het goede voorbeeld; als vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken we samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren we evenementen, lichten we fietsers voor en zorgen we voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen