Fietsknooppunten op Texel

Knooppunten
1 juli 2021

Ook op Texel kun je gebruik maken van de fietsknooppunten. Op de fiets kun je optimaal genieten van het eiland, en dankzij de knooppunten kun je onderweg naar de schaapjes zwaaien zonder te verdwalen. Net zoals in de rest van Nederland is het systeem eenvoudig: je fietst via de herkenbare bordjes van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde bordje. Zelf een route plannen kan via onze online fietsrouteplanner of de LF Basiskaart. Ook

Het Fietsroutenetwerk is eenvoudig: je fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Met het fietsroutenetwerk bepaal je zelf je route en het aantal kilometers.

Stichting Duurzaam Texel heeft over 170 kilometer paden en wegen een fietsroutenetwerk met 57 knooppunten en 16 informatiepanelen gerealiseerd. Dus vanaf nu kunt u ook op dit Waddeneiland fietsen zonder ingewikkelde routebeschrijvingen. De bordjes doen het werk, u kunt genieten van de mooiste plekjes van het eiland!

Het netwerk staat weergegeven op de nieuwe Texelkaarten van VVV Texel en op de recreatieve fietsrouteplanner op www.nederlandfietsland.nl/fietsrouteplanner.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen