Fiets een Zeeuws Rondje met een Pontje

Knooppunten
20 juni 2021

Zeeland is het land van overkanten. Je wilt het liefst zonder enorme omweg naar die overkant met je fiets. Dat kan met een Zeeuws pontje! Zeker in de zomer varen en veel toeristische veerdiensten tussen de eilanden in het Zeeuwse Deltagebied. Hier stap je aan boord voor een makkelijke en vooral leuke overtocht. Even een onderbreking van je fietstocht. En zo ontstaan eindeloze mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken.

Door de duur van een vaartocht (van de meeste pontjes) wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht, een consumptie aan boord en een bezoek aan een van de historische stadjes of dorpjes die het Deltagebied rijk is.

Oost, west, de wind waait er best!

Op de Zeeuwse eilanden kan het soms flink waaien. Niet voor niets wordt er jaarlijks het NK Tegenwindfietsen georganiseerd. Het is dus handig om voor vertrek even naar de windkracht te kijken, bij hevige wind heb je kans dat sommige pontjes uit de vaart worden gehaald. Ook de windrichting is handig om naar te kijken. Is er op je route een dijk, dam of brug? Zorg dan voor de wind in de rug! Dat scheelt je namelijk een hoop tegen de wind in fietsen, je kunt bij een rondje immers twee kanten op.

Fietsroutes in Zeeland

Al fietsend ontdek je wonderschone duinlandschappen, rustgevende bossen, schitterende schorren en slikken en eindeloos uitstrekkende polders. Ook zie je veel cultuurhistorie terug in het Zeeuwse landschap. Er is hier eeuwen strijd geleverd tegen het water. De Zeeuwse dorpen en steden hebben een sterk uiteenlopend karakter; sommige vol statige oude monumenten; andere echte arbeidersdorpen. Elk deel van Zeeland heeft zijn charme.

Kijk op onze speciale pagina met fietsroutes in Zeeland of het overzicht hieronder om je veertocht mee te combineren. Goed voor een heerlijk vakantie-uitstapje.

Alle informatie over de pontjes (vaardagen, vertrektijden, informatie over de schepen, telefoonnummers van de schippers, etc.) is opgenomen in de gratis te downloaden Almanak van de Zeeuwse pontjes.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen