Daar is hij dan: de LF Zuiderzeeroute

LF Zuiderzeeroute
16 juni 2020

Met trots presenteren wij de vernieuwde LF Zuiderzeeroute, een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. De route is 440 kilometer lang en volgt de contouren van de voormalige Zuiderzee. De website www.lfzuiderzeeroute.nl, app en fietsgids zijn vanaf nu beschikbaar. Tot en met zondag 21 juni kun je kans maken om een LF Zuiderzeeroute pretpakket te winnen.

Website, app en fietsgids

Een fietsvakantie wordt nu wel heel makkelijk, je hoeft eigenlijk alleen nog maar te fietsen. De highlights op de route hebben we alvast uitgelicht. Ook vind  je in de app LF-routes en op de website alle fietsvriendelijke horeca en logies. In de speciale fietsgids maakt het compleet. Je leest meer over de verhalen rondom de Zuiderzee die ooit tekeer ging, de sporen die de zee heeft nagelaten, in landschappen die zij mede heeft vormgegeven, in stadjes die hun welvaart aan haar dankten, aan water dat land werd en aan vele en ingenieuze waterwerken die water en land uit elkaar houden. Heb jij een fietsvakantie hoog op je verlanglijstje staan, maar komt het er steeds niet van? Juist nu de vakantieperiode voor de deur staat en de mogelijkheden voor een buitenland vakantie vanwege het coronavirus beperkter zijn is dit het moment.

Over de LF Zuiderzeeroute

De LF Zuiderzeeroute is in samenwerking met regionale partners en onze vrijwilligers ontwikkeld. De bestaande LF21, LF22 en LF23 vormden de basis. Daarnaast is gekeken naar nieuwe kansrijke trajecten om het thema nog meer uit te diepen. Met de LF Zuiderzeeroute ontdek je wat de krachtmeting tussen mens en natuur heeft opgeleverd. Je fietst over grote stukken ingepolderd land en waterbouwkundige werken. Je komt langs middeleeuwse handelssteden, het voormalige eiland Schokland en vele karaktervolle vissersdorpen. Een parel van een route! Doortrappers die de hele route uitrijden kunnen een passende herinnering aanvragen: een schildje om op je frame te plakken, en een persoonlijke oorkonde. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen er selfies met de fiets op een aantal plekken langs de route gemaakt te worden. Deze locaties vind je op de website, hier kun je ook de oorkonde aanvragen.

Winactie: LF Zuiderzeeroute pretpakket

Deze hele week maak je kans om een LF Zuiderzeeroute pretpakket te winnen. Elke dag testen we je kennis over de route. De antwoorden vind je terug op de website. Volg ons via FacebookInstagram en/of Twitter en doe mee!

LF Zuiderzeefietsers nemen je mee

De LF Zuiderzeefietsers Laura Maat en Irene Maaskant beginnen 29 juni aan hun LF Zuiderzeeroute avontuur. De twee fietsende dames van 26 en 28 jaar zijn vorig jaar een aantal maanden op de fiets door Europa gereisd. Ze zijn hun eerste fietsavonturen in 2014 gestart op twee roestige fietsen van Marktplaats, een rugzak vol binnenbanden en geen flauw benul waaraan ze begonnen. Ze fietsten door Vlaanderen, van Praag naar Berlijn en van Rotterdam naar Londen. Inmiddels zijn het ervaringsdeskundigen. Waar ze ondertussen langskomen, wat ze meemaken en waar ze slapen, en hoe je een coronaproof fietsvakantie organiseert delen ze vanaf 29 juni via de sociale kanalen van Nederland Fietsland.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen