3 op Reis: Bikepacking in Nederland

Avontuurlijk
2 juni 2022

Bikepacken is een nieuwe trend die in Nederland in de spotlight staat, het is de moderne variant van de fietsvakantie, aldus Dzifa die voor 3 op Reis haar allereerste bikepacktrip maakt. Tijdens de 30 minuten durende aflevering laat ze zien hoe je gewoon, op de fiets, in Nederland op avontuur kan. Drie dingen zijn volgens haar heel belangrijk: je kleding, je fiets en je bepakking. Ze ontmoet Henk van Dillen, tijdens zijn reis in 2015 van Rotterdam naar Singapore ontdekte hij hoe fijn en vrij het voelt buiten op de fiets. Sindsdien maakte hij vele fietsvakanties. Ook ontdekt Dzifa het platform Warm Showers, ze slaapt bij Daniël en Sharon in Stroe. De gastvrijheid van fietsers onderling is een compleet nieuwe ervaring.

Microavontuur

Henk maakt onderscheid tussen een avontuur en microavontuur. Een microavontuur omschrijft hij als dichtbij, simpel en goedkoop. Nederland is bij uitstek geschikt om op microavontuur te gaan, dit kan gewoon in het weekend of na een dag werken. Fietsen in eigen land betekent veel afwisseling in landschap. Ook is er op korte afstand veel te zien en te beleven en echte hoogteverschillen vind je hier niet. Er zijn veel wegen en paden, waarvan een unieke selectie deel uitmaakt van een landsdekkend netwerk van bewegwijzerde routes. Uit recent onderzoek weten we dat er relatief veel korte fietsvakanties in eigen land worden ondernomen. Dzifa gaat drie dagen op pad en maakt kennis met deze mooie en laagdrempeligste manier om op avontuur te gaan!

Een nacht onder de sterren slapen of nog voor je werkdag een duik in de zee nemen. Altijd grote, gekke dingen beleven hoeft niet, je kan ook genieten van het kleine. Gewoon even ontsnappen aan het alledaagse leven. Een nachtwandeling, zwemmen in een koud meer, een korte uitdagende fietstocht of een kampvuur maken onder de sterren. Henk van Dillen

Met een LF-weekendtocht op microavontuur

Ben je enthousiast geworden na het zien van de 3 op Reis aflevering, maar wil je eerst ontdekken of het ook wat voor jou is? Dan hebben we goed nieuws: met de komst van de LF-weekendtocht is dat nu mogelijk. De tien routes zijn een variant op de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via een LF-icoonroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt.

Bekijk de 3 op Reis Bikepacking NL aflevering hier

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen