Ontdek Nederland op de fiets

Waar wil je fietsen?
Ook in Nederland

Fietsen over oude spoorlijnen

In het buitenland is het een bekend fenomeen: fietsen over of lands een oude spoorlijn. De Vennbahn tussen Aken en Luxemburg is met zijn 125 kilometer een van de langste fietspaden op stilgelegde spoorwegtracés van Europa. Toon Loonen werd in tijdens zijn tocht van Zwolle via Apeldoorn naar huis onverwacht verrast door een kaarsrecht fietspad – de Baronnenlijn van Hattem tot Apeldoorn-  met aan beide zijden een fraaie begroeiing tijdens. Hij heeft een overzicht gemaakt van fietsen over oude spoorlijnen in Nederland.

Lees meer
Teken de petitie

Behoud de duinfietspaden

Zandverstuivingen bedreigen de fietspaden door de Hollandse duinen. Hierdoor verdwijnen stukken recreatief fietspad voor toerfietsers, ommetjesmakers en strandbezoekers. Wij spreken ons samen met de Fietsersbond, NTFU en de ANWB uit tegen afsluiting van de fietspaden en roepen duinbeheerders op de paden toegankelijk te houden. We voor een oplossing waarbij fietsers juist van de natuur kunnen blijven genieten, in plaats van er door verbannen worden. Wil jij van de duinfietspaden blijven genieten? Teken dan de petitie!

Teken de petitie
Fietsen op jouw manier

Ontdekken


Informatie

Nieuws en Blogs

Welke route kies jij?

De verschillende routes

Knooppuntroutes

Heel Nederland is ‘bedekt’ met fietsknooppunten. Ze zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes.

Toon knooppuntroutes

LF-routes

LF-routes ofwel Langeafstand Fietsroutes zijn bewegwijzerde fietsroutes, speciaal bedoeld voor fietsvakanties. Ze nemen je mee door boerenland, over uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust. Ze sluiten naadloos aan op de fietsknooppunten.

Toon LF-routes

Natuurkampeerroutes

Ben je echt een buitenmens, en hou je van kamperen? Overnacht dan op de Natuurkampeerterreinen in Nederland: altijd in of aan een natuurgebied en zeer geschikt voor fietsers. Er zijn zeven meerdaagse routes langs Natuurkampeerterreinen.

Toon Natuurkampeerroutes
Fietsen in de regio

Provincies

Paklijstmaker

Met de online paklijst-maker stel je in een handomdraai je eigen paklijst samen. Van zakmes tot schuurspons. En van oplader tot binnenband. Je eigen suggestie toevoegen kan ook.

Naar de paklijstmaker

Wijzigingen fietsroutes

Route uitgezocht en fietskaart paraat? En klaar voor vertrek? Kijk dan eerst nog of er iets speelt op de LF-route van je keuze. Er kan een tijdelijke wegomlegging zijn. Of een veer dat uit de vaart is.

Bekijk de wijzigingen

Fietsers Welkom!

Wanneer is een heerlijke fietstocht pas echt geslaagd? Als je een goede ontvangst krijgt op dat leuke terras. Op de camping of in het hotel. Als je je bidon kunt bijvullen, elektrische fiets opladen of zo nodig een reparatiesetje aantreft.

Ontdek de leukste plekjes
Nederland Fietsland

Over ons

In Nederland hebben we twee verschillende fietsroutes: Knooppuntroutes en LF-routes. LF-routes ofwel Langeafstand Fietsroutes zijn bewegwijzerde fietsroutes, speciaal bedoeld voor trektochten en fietsvakanties. Knooppuntroutes zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht.

Lees meer