Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home traptrip Fietsen met kleuters

Fietsen met kleuters

Fietsen met kinderen is uitdagend, afwisselend, spannend. Steeds meer ouders kiezen voor een fietsvakantie met hun kinderen. De gouden tip: stel niet het fietsen centraal, maar het kind. Als de kinderen het naar hun zin hebben, genieten de ouders ook. Uitgangspunt tijdens het fietsen is daarom altijd het kind. Vraag je telkens af of jouw voorkeur ook die van het kind is.

Geef kinderen zo veel mogelijk initiatief, een beloning in het vooruitzicht – een speeltuin, een ijsje – geeft ze vleugels. Houd de dagetappes kort en neem de tijd voor een riviertje, een klimboom, etc. Je hoeft namelijk niet ver te fietsen om een fijne vakantie te hebben.

Fietsen met kleuters
Meefietsen met de aanhangfiets vinden kinderen heerlijk. En ze kunnen in hun eigen rijden. Met twee kinderen kun je het ook afwisselen: één op aanhangfiets en één in fietsstoeltje. Als de eerste moe wordt en de tweede wil fietsen, kunnen ze ruilen. Leuke bijkomstigheid: op deze manier hebben de kinderen contact met elkaar vanaf moeders aanhangfiets en vaders bagagedrager.

Een trektocht is uitdagend, zowel voor de ouders als de kinderen. Denk ook eens aan een tocht langs trekkershutten; ideaal omdat je de tent niet in de bagage hoeft mee te nemen (hoogseizoen: reserveren noodzakelijk). Zorg dat je van tevoren weet waar campings en winkels zijn. Vooral in het buitenland is dat een must.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland