Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home LF-icoonroutes

Van LF-netwerk naar LF-icoonroutes

LF-routes zijn al ruim 30 jaar bekend als dé langeafstandsfietsroutes in Nederland. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. Zo hoeven LF-routes geen netwerk meer te vormen. Via knooppunten zijn LF-routes met elkaar verbonden.

De focus komt te liggen op een beperkt aantal unieke LF-routes: LF-icoonroutes. Dit zijn nationale routes met sterke thema’s en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Routes waarmee we ook internationaal ons visitekaartje als fietsland kunnen afgeven.

De aanpassingen vinden de komende jaren geleidelijk plaats. Denk daarbij aan het inventariseren van kansrijke routes en aan het doorontwikkelen van bestaande routes met een sterk thema en een intensief gebruik. Een voorbeeld is de Zuiderzeeroute. Die was opgebouwd uit de LF21, LF22 en LF23 en is nu (juni 2020) één aaneengesloten LF-route: LF Zuiderzeeroute. 

De eerste LF-icoonroute was de LF Maasroute, geopend in 2019. De tracering is verbeterd en compactere, heldere routebordjes zijn geplaatst. Ook is er een handige nieuwe fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website: www.lfmaasroute.nl. Zomer 2020 zijn de LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute aan het rijtje LF-icoonroutes toegevoegd.

Kijk voor de status van alle LF-routes op de pagina Actuele informatie

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland