Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Fietsen op Texel

Wie de eerste stappen op Texel zet, heeft meteen het eilandgevoel te pakken. Een vleugje wind, deinende golven, groene weilanden met aan de horizon een kerktoren van een pittoresk dorp. En overal… grazende schapen. Met 140 kilometer fietspad, (knooppunt)routes door het bijzonder gevarieerde landschap en ruime keus aan rustpunten & vermaak onderweg is Texel eigenlijk een must-visit voor de fietsliefhebber. Je fietst over prachtige fietspaden door bos en duin, naar de vuurtoren of langs idyllische dorpjes en zeehonden spotten. Of gewoon lekker langs de dijk met prachtig uitzicht over de Waddenzee. 

Bij VVV Texel is het boekje ‘Eilandroutes’ verkrijgbaar, dit boekje geeft niet alleen unieke routes, maar ook leuke informatie en tips voor onderweg. Eén van de routes is de ‘Geheimenroute’, met deze route kun je de geheimen van het zuidelijke deel van het eiland ontdekken. 

De overtocht vanaf Den Helder duurt slechts 20 minuten. Je eigen fiets kun je kosteloos achterop de auto meenemen. Kom je met de fiets over? Dan betaal je per persoon € 5,- voor een retour. Bij de veerhaven en in de diverse dorpen is het ook mogelijk om een fiets te huren. 

Meer informatie:
Voor alle fietsroutes, informatie over het eiland en de beschikbare accommodaties: www.texel.net 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland