Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Fietsen op Texel

Wie de eerste stappen op Texel zet, heeft meteen het eilandgevoel te pakken. Een vleugje wind, deinende golven, groene weilanden met aan de horizon een kerktoren van een pittoresk dorp. En overal… grazende schapen.
Verblijven op Texel betekent onthaasten op de boot, ontdekken, proeven van Texelse producten, de tijd vergeten op het terras, genieten van de natuur, kortom, het eilandgevoel.
Fietsen op Texel betekent een aaneenschakeling van hoogtepunten: over prachtige fietspaden door bos en duin, naar de vuurtoren of langs idyllische dorpjes, zeehonden spotten bij Ecomare. Of gewoon lekker fietsen langs het wad, over de dijk, uitkijkend over het water. En neem nou het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg: onvergetelijk! Rijd in het voorjaar de lammetjesfietsroute, of fiets de Jan Wolkers-fietsroute. Te koop bij de VVV Texel, zie www.texel.net/nl/webshop.

De voorjaarsfietsroute Fietsen en Eten op deze site kun je direct al gebruiken. Net als elders in Nederland vind je op Texel ook de bekende fietsknooppunten. Handig om zelf een route samen te stellen. Het aantal knooppunten is overzichtelijk: 57 stuks. Informatiepanelen met een netwerkkaart staan verspreid over het eiland. Niet op elke kruising van knooppunten dus, maar dat is hier ook niet nodig.

Meer informatie:
www.texel.net 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland