Fietsroute Rondje Hunebedden

Fietsen langs de hunebedden
Informatie

Over deze route

  • Afstand 49 km
  • Provincie Drenthe

De tocht voert langs een aantal hunebedden en langs de rand van natuurgebied Holtingerveld. Ook de Dwingelderbossen tussen Anserden en Ruinen zitten in de route.

Deze route start bij knooppunt 53, op de Brink in Ruinen. Eventueel is een stukje verderop een grote parkeerplaats op ‘De Kaamp’. Vanuit Ruinen fiets je naar buurtschap Rheebruggen en dan verder naar Uffelte. Rheebruggen is een heel oud gebied met een aantal mooie boerderijen. Na Rheebruggen gaat het langs Uffelte, naar Havelte. Tussen Uffelte en Havelte, staat de Havelter toren. Ben je er rond het hele uur dan hoor je geen klokken luiden, maar trompetten spelen!

De tocht voert vervolgens langs een aantal hunebedden en via de rand van het natuurgebied Holtingerveld naar Wapserveen. Ook de Dwingelderbossen tussen Anserden en Ruinen zitten in de route. Fiets je hem in het voorjaar dan ziet het op dit gedeelte van de route wit van de bloeiende krentenbomen.

In de Anserdennen staat het welbekende Theehuis, een prachtige plaats om even te pauzeren. Het fietspad door de Anserdennen is prachtig met wat heuveltjes en vele bochten. Na de Anserdennen kom je langs de korenmolen de Zaandplatte (die bij voldoende wind op de meeste zaterdagen draait) in de buurtschap Engeland.


Het startpunt is een suggestie. Je kunt een knooppuntroute op elk punt oppakken.

Route PDF Route GPX

Toeristisch partner Marketing Drenthe
Onze selectie in Drenthe

Knooppuntroutes