Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsgidsen

Fietsgidsen

Het Fietsplatform, promotor van Nederland Fietsland en beheerder van het LF-netwerk, geeft eigen LF-publicaties uit. Hieronder de beschikbare gidsen. 

Basiskaart netwerk LF-routes
Op deze losbladige fietsvakantieatlas staat het complete LF-netwerk en alle regionale fietsknooppuntnetwerken. Met de informatierijke kaarten (schaal 1:100.000) op watervast papier is het routeverloop eenvoudig te volgen. Je ziet ook de Fietsers Welkom! locaties. Een los informatieboekje bevat de gebruiksaanwijzing. Vernieuwingen binnen de LF-routes zie je terug in deze editie: de eerste drie LF-icoonroutes: de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute zijn herkenbaar in het kaartbeeld weergegeven. 
Uitgave 2021-2022, ISBN 9789072930729, € 28,95
Lees meer en bestel

Ronde van Nederland
cover Ronde van NL 2020De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. Meerdere LF-routes zijn aaneengeregen tot 1385 kilometer fietsplezier, waarbij je Nederland in al zijn variatie ziet. Heb je de Ronde compleet gefietst, dan ontvang je een oorkonde en kom je in de speciale eregalerij
De herziene editie (uitgave 2020) bevat 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) met de route. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren. 
Uitgave 2020, ISBN 9789072930712, € 19,95
Lees meer en bestel 

cover fietsgids LF MaasrouteFietsgids LF Maasroute
De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam. Je leest over het rivierlandschap, over sluizen en dijken, oude vestingstadjes, vruchtbare fruitgaarden en bijzondere getijdengebieden. De fietsgids van de eerste LF-icoonroute bevat drie dubbelzijdige kaarten en 32 pagina's inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Maasroute. De fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld. TIP: download ook de gratis LF-app als handige aanvulling op deze gids. Zo staat de actuele vaartijden van de pontjes erin. De LF Maasroute gids is ook beschikbaar in het Engels en Duits. Bekijk ook de speciale website van de route.

Uitgave 2019, ISBN 9789072930613, € 12,95 
Lees meer en bestel

naar Zuiderzee fietsmap 2020Fietsgids LF Zuiderzeeroute
Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft het circa 440 km lange rondje rondom de voormalige Zuiderzee vanaf Amsterdam, met de klok mee. De route staat op drie dubbelzijdige kaarten. Ook de fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld. Het gidsje biedt 32 pagina's inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Zuiderzeeroute. De route vind je ook in de gratis LF-app en op de website www.lfzuiderzeeroute.nl. Heb je de hele route gefietst, dan kun je een oorkonde en fietsframe sticker aanvragen.
ISBN 978-90-72930-64-4 € 12,95 
Lees meer en bestel

naar LF Kustroute fietsgids 2020LF Kustroute
Derde LF-icoonroute in de reeks is de LF Kustroute. Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de 610 km lange route vanaf de grens Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans. De fietsgids bevat dubbelzijdige kaarten en een compact gidsje met inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Kustroute. De fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld. Er is ook een speciale website van de route.

ISBN 978-90-72930-67-5  € 12,95 
Lees meer en bestel

LF Waterlinieroute
Vierde LF-icoonroute in de reeks is de LF Waterlinieroute. Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de 410 km lange route vanaf Edam tot aan Bergen op Zoom. De fietsgids bevat dubbelzijdige kaarten en een compact gidsje met inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Waterlinieroute. De fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld. Op de speciale website vind je alle informatie voor een geslaagde fietstocht.

ISBN 9789072930002 € 12,95 
Lees meer en bestel

Meer fietspublicaties
Er zijn natuurlijk nog veel meer fietsgidsen, kaarten en atlassen, voor elk soort fietstocht. Uitgevers als Buijten&Schipperheijn, ANWB en Falk geven (LF-)fietsgidsen of -atlassen uit. Fietsknoopppuntkaarten worden vaak uitgegeven door de regio’s zelf. Waar je goed op moet letten is de actualiteit van de kaart of gids. De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de fietsroutenetwerken. Het loont echt om een recente kaart of gids te hebben. Onze webwinkel biedt een zeer breed assortiment fietspublicaties. De Fietsvakantiewinkel verzorgt de handling, Je kunt veel producten ook kopen in de lokale VVV's, ANWB-winkels of de (reis)boekhandels.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland