Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsgidsen

Fietsgidsen

Het Fietsplatform, promotor van Nederland Fietsland en beheerder van het LF-netwerk, geeft eigen LF-publicaties uit. Hieronder de beschikbare gidsen. 

Basiskaart netwerk LF-routes
Op deze losbladige fietsvakantieatlas staat het complete LF-netwerk en alle regionale fietsknooppuntnetwerken. Met de informatierijke kaarten (schaal 1:100.000) op watervast papier is het routeverloop eenvoudig te volgen. Je ziet ook de Fietsers Welkom! locaties. Een los informatieboekje bevat de gebruiksaanwijzing. In deze editie is de kaartondergrond vernieuwd en zijn alle routelijnen geactualiseerd. 
Uitgave 2019, ISBN 9789072930606, € 24,95
Lees meer en bestel

Ronde van Nederland
De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. Meerdere LF-routes zijn aaneengeregen tot ruim 1300 kilometer fietsplezier langs de grenzen van ons land. In de bijbehorende fietsgids staat de route op 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000). De gids heeft een handige spiraalband en biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsplekken, veerdiensten en VVV-kantoren. Heb je de Ronde compleet gefietst, dan ontvang je een oorkonde en kom je in de speciale eregalerij
Uitgave 2013, ISBN 9789072930491, € 16,95
Lees meer en bestel 

naar Zuiderzee fietsmap 2015

Zuiderzeeroute
In deze fietsmap staat de 400 km lange Zuiderzeeroute (LF21  LF22  LF23) belicht. De map bestaat uit 3 dubbelzijdige fietskaarten schaal 1:100.000 en een los boekje met algemene informatie. Je leest over de voormalige Zuiderzee en krijgt handige informatie over hóe je fietstocht over meerdere dagen te plannen. Hierbij is ook een afstandentabel opgenomen die kan helpen bij het indelen van je dagtrajecten.
Uitgave 2015, ISBN 9789072930538, € 12,95
Lees meer en bestel

De Zuiderzeeroute fietsmap is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

cover fietsgids LF MaasrouteFietsgids LF Maasroute
De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam. Je leest over het rivierlandschap, over sluizen en dijken, oude vestingstadjes, vruchtbare fruitgaarden en bijzondere getijdengebieden. De fietsgids bevat drie dubbelzijdige kaart en 32 pagina's inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Maasroute. De fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld.
TIP: download ook de gratis LF-app als handige aanvulling op deze gids. Zo staat de actuele vaartijden van de pontjes erin.

De LF Maasroute gids is binnenkort ook beschikbaar in het Engels en Duits.

Uitgave 2019, ISBN 9789072930613, € 12,95 
Lees meer en bestel

 

Meer fietspublicaties

Er zijn natuurlijk nog veel meer fietsgidsen, kaarten en atlassen, voor elk soort fietstocht. Uitgevers als Buijten&Schipperheijn, ANWB en Falk geven (LF-)fietsgidsen of -atlassen uit. Fietsknoopppuntkaarten worden vaak uitgegeven door de regio’s zelf. Waar je goed op moet letten is de actualiteit van de kaart of gids. De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de fietsroutenetwerken. Het loont echt om een recente kaart of gids te hebben. Onze webwinkel biedt een zeer breed assortiment fietspublicaties. De Fietsvakantiewinkel verzorgt de handling, Je kunt veel producten ook kopen in de lokale VVV's, ANWB-winkels of de (reis)boekhandels.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland