Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Routeborden Vlaamse Maasroute identiek aan Nederlandse

Routeborden Vlaamse Maasroute identiek aan Nederlandse

Gepubliceerd op 05 maart 2021

Routeborden Vlaamse Maasroute identiek aan Nederlandse

De bewegwijzering van de LF Maasroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Maasroute’.  Je kunt de rivier afzakken naar de Noordzee, maar stroomopwaarts fietsen naar de Belgische grens kan ook, dan begin je in Rotterdam en eindig je in Maastricht. En als je de smaak te pakken hebt, kun je na Maastricht doorfietsen tot aan de bron van de Maas in Frankrijk.

Wie besluit om EuroVelo 19, de Internationale Maasfietsroute te volgen hoeft bij de Belgische grens niet op zoek naar andere bewegwijzering. Begin dit jaar heeft Toerisme Limburg in Vlaanderen nieuwe routeborden geplaatst, ze zijn praktisch gelijk aan die van de Nederlandse LF Maasroute, inclusief beeldmerk van EuroVelo 19. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. 

Vlaanderen koos er vorig jaar voor om ons concept van de icoonroutes te introduceren. Ze hebben hierbij onze huisstijl omarmt, en dus ook de routeborden in dezelfde stijl ontworpen. De aanpassing van de bewegwijzering en de aansluiting op het Nederlandse deel van de Maasfietsroute werd afgestemd met het ons en met Routebureau Noord- en Midden-Limburg. Ter hoogte van Thorn en Maastricht komen de Vlaamse en Nederlandse Maasroute bij elkaar en kun je kiezen voor een vervolg op Nederlands of Vlaams grondgebied.

LF Maasroutefietsgids en internationale routeflyer

De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Zo kun je je altijd oriënteren. De fietsgids van de LF Maasroute biedt handige kaarten. En je leest er het verhaal over de route. Je kunt ook de gratis LF-app downloaden. Hierin staat de route in detail, de veertijden en alle adressen van Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route. Ook is er een vernieuwde flyer van de Internationale Maasfietsroute. Hij biedt algemene routeinformatie en een overzichtskaart met diverse hoogtepunten. De flyer is als download beschikbaar. Detailinformatie over de route vind je op de websites van de landen en regio's waar de route doorheen voert, zoals de LF Maasroute

 

.

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland