Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Reserveren fiets in trein hindernis voor reiziger

Reserveren fiets in trein hindernis voor reiziger

Gepubliceerd op 19 augustus 2021

Reserveren fiets in trein hindernis voor reiziger

Bijna 13.000 handtekening waren niet voldoende om de NS van het besluit voor een reserveringsplicht fiets in trein te weerhouden. En dus moet er vanaf 10 juli gereserveerd worden, tenzij de fiets als hulpmiddel wordt gebruikt door iemand met een beperking. Na 15 september, als de maatregel afloopt, evalueert de NS de proef. Radar AVRO TROS vroeg aan hun testpanel naar de ervaringen tot nu toe. Ruim 1.100 pollrespondenten reageerden en de reacties zijn niet mals.

Reserveren en ruimtegebrek hinderen treinreis met fiets

Tweederde van de pollrespondenten ziet het reserveringssysteem als een probleem. Ze wijzen er tevens op dat een ‘reservering’ geen garantie geeft op een plek. Ook geeft 62 procent van de respondenten aan dat er te weinig plaats is voor fietsen. Een reactie van een respondent: 'Vanuit Utrecht naar Leeuwarden zijn maar één of twee fietsplekken beschikbaar'. Daarnaast worden er verschillende ongemakken van de beperkte ruimte omschreven zoals; discussiëren over een gereserveerde plek, langs elkaar wringen, concurreren om ruimte met kinderwagens en rolstoelen. Lees meer over de ervaringen van anderen op de website van Radar AVRO TROS.

Ervaringen melden

Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU, Fietsplatform, Ieder(in), LSVB en KBO-PCOB betreuren het besluit van NS en verwachten de nodige problemen voor reizigers met een fiets in de trein. Om een zo compleet beeld te krijgen, roepen wij reizigers op om ervaringen met het reserveringssysteem te melden. Dat kan bij NS of via het speciale e-mailadres fietsintrein@fietsersbond.nl. De petitie kan ook nog getekend worden.

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland