Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Geen Fietsroute van het Jaar 2021

Geen Fietsroute van het Jaar 2021

Gepubliceerd op 23 april 2021

Geen Fietsroute van het Jaar 2021

Op 23 april werd tijdens de Fiets en Wandelbeurs ‘Online Experience’ de winnaar bekend gemaakt van de Fietsroute van het Jaar verkiezing. We zijn een beetje verdrietig dat onze LF Kustroute of LF Zuiderzeeroute het niet geworden is, al is de nominatie op zichzelf al een mooi compliment. Concurrentie kwam van de Oranjefietsroute die door Nederland en Duitsland loopt, en een deel van de Iron Curtain Trail, door Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Deze laatste route mocht de prijs in ontvangst nemen.

Evengoed waren de beide nominaties - naast de vele positieve reacties die we van fietsers ontvangen - een mooie kroon op ons werk samen met de routepartners en vrijwilligers. De LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute maken samen met de LF Maasroute deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. Langeafstandsfietsroutes die zijn toegespitst op de wensen van de (beginnende) vakantiefietser. Een vierde LF-icoonroute is in voorbereiding: LF Waterlinieroute. Met deze nieuwe route hopen we volgend jaar hoge ogen te gooien voor Fietsroute van het Jaar 2022!

Over de verkiezing

De uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar is een initiatief van Hicle/Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes te stimuleren in binnen- en buitenland. De jury let daarbij onder meer op bewegwijzering, wegdek, voorzieningen onderweg en aantrekkelijkheid van de omgeving. In aanmerking voor de 2021-verkiezing kwamen routes die tussen september 2019 en medio september 2020 zijn gerealiseerd of ingrijpend zijn vernieuwd. De jury bestaat uit voorzitter Bert Sitters, Jessica de Korte en Luc Oteman.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland