Uitreiking Fietsroute van het Jaar uitgesteld

LF Waterlinieroute
24 februari 2022

We moeten nog wat langer wachten op de bekendmaking van de Fietsroute van het Jaar 2022. Oorspronkelijk zou op 25 februari de uitreiking tijdens de Fiets en Wandelbeurs plaatsvinden. Vanwege corona kan de beurs geen doorgang vinden. Het verlossende woord voor de genomineerde LF Waterlinieroute komt op zaterdag 9 april. De uitreiking maakt onderdeel uit van een programma met circa 10 lezingen en 4 live workshops. Zet deze datum dus alvast in je agenda, zodra we meer weten melden we dit direct!

De LF Waterlinieroute is een prachtige fietstocht met een grote diversiteit aan landschappen. De route is prima bewegwijzerd en de beschikbare GPX-bestanden werken perfect. Als je geïnteresseerd bent in forten, bunkers enz. kun je je hart ophalen, praktisch de hele route ligt ermee bezaaid.

– Jan Palings

LF Waterlinieroute genomineerd

Onze nieuwste LF-route, de LF Waterlinieroute is genomineerd voor de titel Fietsroute van het Jaar 2022. De route heeft een geheel bewegwijzerd tracé, eigen website en fietsgids met bijbehorende app. De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. “De nominatie is – naast de vele positieve reacties die we van fietsers ontvangen – een mooie kroon op ons werk samen met de routepartners”, aldus Eric Nijland, directeur Landelijk Fietsplatform. Concurrentie voor de uiteindelijke titel komt van de Badischer Weinradweg (Duitsland), de Royal Canal Greenway (Ierland) en de Vlaanderenroute (België).

Over de verkiezing

De uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar is een initiatief van Hicle/Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes te stimuleren in binnen- en buitenland. Ondanks alle corona-beperkingen legden juryleden afgelopen zomer en herfst duizenden kilometers in Europa af om routes in de praktijk te testen. Ze letten daarbij op criteria als wegdek, bewegwijzering, hinder van ander verkeer, fietsfaciliteiten etc. Alleen nieuwe of recent gewijzigde routes komen in aanmerking voor de verkiezing.

Wat een prachtig mooie route! Dit jaar voor de 8e keer samen met mijn moeder die dit jaar 80 is geworden, op fietsvakantie. Samen hebben we de meeste LF-routes al gedaan dus we hadden geluk dat er dit jaar een nieuwe route was. Allemaal geweldig mooie routes, maar de LF Waterlinieroute met zoveel historie is toch wel heel bijzonder.

– Marie-José Seeuws en Hermine Verheijen

 

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen