Onvoorbereid op stap

Reisverhalen
10 augustus 2021

Samen met een slaapzak, tentje en een hoop verse binnenbandjes gaan we dan met verder zo weinig mogelijk voorbereiding op stap. Toevallig in 2021 vanwege COVID ook maar besloten om het eigen land onveilig te maken. En na ontvangen van de fysieke kaarten van de LF Kustroute besloten om deze in vier dagen van zuid naar noord te fietsen. Wind technisch was dit zeker de goede keuze.

Met de trein naar Zeeland om daar te beginnen. Meteen al kilometers kust te zien. Mooi langs bekende plaatjes fietsen zoals het beeld van Michiel de Ruyter te Vlissingen, Stormvloedkering en Neeltje Jans. ’s Avonds ergens de tent opzetten bij een beschikbare camping om de volgende dag weer verder te gaan. Lekker weer een beetje op tijd op, om – in de regen – onze tocht voort te zetten. Daar rijden we het imposante havengebied van Rotterdam binnen. Waar we na een hoop kilometers achter  komen dat het veerpontje naar Hoek van Holland ook een winterdienstregeling heeft, en pas over een uur of 5 weer komt. Een visser wijst ons richting Maassluis om daar een andere veerpont te pakken en dan zo richting Hoek van Holland te fietsen.

Na vele extra kilometers komen we dan aan in Hoek van Holland en zitten we weer op de route. En wat blijkt. Wind mee! De rest van de dag kilometers maken en zelfs de zon begint te schijnen. De volgende dag het laatste stukje naar de Afsluitdijk, waar we gebruik moesten maken van de pendelbus. Aan de overkant snel verder Friesland door. Prachtige rust langs de kust, met vele flora en fauna. Oké, als we Friesland door zijn zoeken we weer een camping.

De laatste dag alleen nog Groningen te gaan. Schapen, schapen en nog eens schapen. En de rust is nog altijd super heerlijk tijdens het fietsen. Het laatste stuk na Delfzijl is weer even wennen. Wind tegen. Maar de finish is in zicht, en dus stompen op de pedalen.

Het was een prachtige tocht met mooie en rustige paden om over te fietsen. We zijn alweer stiekem aan het zoeken wat we de volgende keer kunnen doen. En ik zie zelf dat er een mooie oorkonde te verdienen is. Alles top aangegeven langs de weg en de fysieke kaart is heel duidelijk om mee te werken. Zeker een aanrader dus.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen