Kies je kampeerstoel

Wat neem je mee?
13 maart 2021

Na een mooie fietstocht verdien je rust en een goede stoel. Voor de vakantiefietsers zijn er dan ook veel lichtgewicht stoeltjes verkrijgbaar. Om je te helpen kiezen beschrijven we enkele stoeltjes die door fietsers gewaardeerd worden.

Helinox Fietskampeerstoelen

Een groot zitcomfort, makkelijk mee te nemen en bijzonder licht. Dat is de Helinox kampeerstoel in een notendop. De Helinox Chair One heeft pootjes. Hierdoor zit je wat hoger waardoor je makkelijk in en uit de stoel komt. Nadeel is dat de pootjes in een zachte ondergrond soms wat wegzakken. De Helinox Ground Chair heeft hier geen last van, maar zoals de naam al doet vermoeden: op deze stoel zit je iets lager bij de grond.

Specificaties

Gewicht Chair One: 960 gram
Gewicht Ground Chair: 640 gram
Adviesprijs Chair One: € 99,95
Adviesprijs Ground Chair: € 99,95
Bekijk Helinox Chair One 
  |   Bekijk Helinox Ground Chair 

Bo-Camp kampeerstoel

Dit kampeerstoeltje is zo klein in te pakken dat je deze makkelijk kan meenemen op een fietsvakantie. Hij is degelijk gemaakt en zit ook nog eens comfortabel, daarmee is hij gelijk ook wat zwaarder dan zijn concurrenten. Ideaal als je niet in het hooggebergte gaat fietsen of gewicht niet het aller belangrijkste is.

Specificaties

Gewicht: 1100 gram
Adviesprijs: € 87,95
Bekijk de Bo-Camp kampeerstoel 

Thermarest Trekker Chair

Heb je al een Thermarest kampeermatje? Deze kun je makkelijk ombouwen tot een stoel. Met de Trekker Chair vorm je het kampeermatje tot zit- en rugvlak. De stoel zit prima en omdat het matje de “vulling” is van de stoel is dit de meest lichte oplossing. Handig om te weten: de Trekker Chair is geschikt voor zowel NeoAir als self-inflating matjes van Thermarest.

Specificaties

Gewicht: 290 gram
Adviesprijs: € 37,95
Bekijk de Thermarest Trekker Chair

Travelsafe Calais

Heb je een kleiner budget of hou je van basic, dan is het Travelsafe Calais kampeerstoeltje wellicht iets voor jou. Hij kan compact en makkelijk ingepakt worden.

Specificaties
Gewicht: 995 gram
Adviesprijs: € 64,95
Bekijk de Travelsafe Calais

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen