Behoud de Gelderse veren, teken de petitie!
Maak jij ook gebruik Gelderse pontjes? ⛴ Het Gelders verenfonds raakt leeg. Hierdoor dreigen tientallen veren uit de vaart te gaan. Teken de petitie voor het behoud van de veren!
Overal in Nederland zie je de fietsknooppunten, elke regio heeft zijn eigen netwerk die naadloos op elkaar aansluiten. Ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt gaan fietsen. Daarbij fiets je van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en meestal ook een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes.
De fietsknooppunten sluiten perfect aan op de LF-routes. Deze langeafstandfietsroutes vormen bij elkaar een netwerk van ruim 3900 km. Daar waar de knooppunten ideaal zijn voor het fietsen van een dagtocht, is een LF-route speciaal geschikt voor trektochten of fietsvakanties. Je kunt een afzonderlijke LF-route in z’n geheel volgen. Het hele LF-netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd. De komende jaren veranderen de LF-routes in een reeks LF-icoonroutes. Deze Langeafstand Fietsroutes hebben een sterk thema en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Elke afzonderlijke route heeft een fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website waar je o.a terecht kunt voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen. Meer over deze verandering lees je hier.
Het knooppuntensysteem heeft grotendeels de zogenaamde fietsrondritten, herkenbaar aan de zeshoekige bordjes, vervangen. Er zijn verspreid over het land zijn er nog wel dergelijke rondritten bewegwijzerd.