Fietsen en asperges eten in Limburg

Bourgondisch
28 maart 2024

Limburg is dé aspergeregio van Nederland en daar zijn ze maar wat trots op! Zeg je asperges dan zeg je Limburg en zeg je Limburg dan zeg je fietsen. Niet verrassend dus dat er in het zuiden van ons land tal van aspergeroutes te vinden zijn. En, de aspergetijd staat voor de deur. Tijd om plannen te maken om fietsend het ‘Land van de Asperges’ te ontdekken. Uiteraard stop je bij één van de vele verkooppunten langs de routes om verse asperges te kopen. Wil je meer weten over de historie, soorten en bereidingstips van asperges, kijk dan eens op de website van het Nederlands Aspergecentrum.

Aspergefietstocht Grubbenvorst
Grubbenvorst is hét aspergedorp van Noord-Limburg en heeft alles te bieden op het gebied van het witte goud. Deze route brengt je langs aspergevelden en boerderijen. Je rijdt door gebieden waar je de asperges kunt zien, proeven en ruiken. Vooral in het voorjaar natuurlijk. Vergeet vooral niet te stoppen bij een van de horecagelegenheden die hun specialiteit, de asperge, aanbieden. In de soep of op het bord. Fiets, kijk en vooral: proef. Ontdek de route.

Nog meer aspergeroutes
Hart van Limburg hebben dit jaar zelfs 9 fietsroutes ontwikkeld die aantrekkelijk zijn als dagtochtfietsers. Op de speciale pagina vind je een aantal mooie fietstochten die je tijdens het seizoen langs de vele aspergevelden brengt. Combineer je fietstocht met een heerlijke mini-vakantie, er zijn in deze periode van het jaar verschillende arrangementen die je kunt boeken. Ook buiten het seizoen zijn deze asperge fietsroutes absoluut de moeite waard om te fietsen.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen