Eerste afvaart Hoeksveer is een feit

LF Kustroute
12 mei 2022

Gisteren was er een feestelijke opening van de nieuwe veerdienst Hoeksveer, tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. Wethouder Said Kasmi (toerisme) en Judith Bokhove (mobiliteit) van gemeente Rotterdam gooiden de trossen los voor een kort tochtje. Vanaf kan ook het publiek gebruik maken van het veer. Het is fijn dat de veerverbinding hersteld is. Omfietsen is niet meer nodig, en een veertochtje is voor de meeste van jullie al een attractie op zich.

We hebben als Fietsplatform, organisatie achter Nederland Fietsland, met verschillende partijen, actief gelobbyd voor herstel van de veerverbinding en waren dan ook met een blij en tevreden gevoel bij de opening aanwezig. Wethouder Kasmi benadrukte de waarde van de nieuwe verbinding:

“De veerdienst is een welkome aansluiting op de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ook de verbeterde bereikbaarheid van FutureLand, het informatiecentrum over de haven van Rotterdam, is positief. Bovendien past de veerverbinding helemaal bij de ontwikkeling van Hoek van Holland als aantrekkelijke toeristische badplaats.”

Het opheffen eind december 2021 van de veerverbinding over de Maasvlakte was een aderlating voor het fietstoerisme in de regio. Het veer is onmisbaar voor fietsers van o.a. de populaire LF Kustroute, LF Maasroute en Ronde van Nederland. Namens alle fietsers willen we de gemeente Rotterdam bedanken voor hun voortvarende aanpak naar deze oplossing.

Vaartijden

De dienstregeling begint ’s ochtends om 9:00 uur vanaf de halte Berghaven in Hoek van Holland, en de laatste boot vertrekt om 18:00 uur vanaf Futureland (Prinses Margriethaven) op Maasvlakte 2. Daarna vertrekt het veer vanuit Hoek van Holland om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur. Vanaf de halte Futureland in de Prinses Margriethaven vertrekt het om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 18:00 uur. Het is ongeveer een uurtje varen tussen de Berghaven en Futureland. Je moet wel dieper in de buidel tasten. Betaalde je voorheen nog € 4,30 voor een enkeltje; met de nieuwe kleinere boot is dat nu € 6,80. Fietsen mogen wel gratis mee op de pont.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen