Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Alles over Fietsvervoer en -verhuur

Fietsvervoer en fietsverhuur

Let op! Vanwege het coronavirus was het tijdelijk niet toegestaan om de fiets mee te nemen in de trein. Vanaf 1 juli mag de fiets onder voorwaarden weer mee in de trein, je leest er hier meer over.
Meer over fietsen, fietsroutes en corona vind je hier.

Bij je fietstocht kun je er ook voor kiezen om deels met de trein te reizen. Je start bij het ene station, plant je fietstocht naar een ander station en reist met de fiets in de trein weer terug. Dit is ook geschikt om een meerdaagse tocht in stukken van een paar weekeinden te knippen. LF-routes doen immers veel treinstations aan.

Fiets mee in de trein
De fiets kan mee in de trein buiten de spitsuren (9.00-16.30 uur en na 18.00 uur). Een Dagkaart fiets kost € 7,50 ongeacht afstand en bestemming en is te koop bij NS-kaartautomaten (prijs 2020). Je kunt hem ook downloaden via de website van de NS. De fiets zet je in het daarvoor bestemde gedeelte van de trein, te herkennen aan de fietssticker op de zijkant van de trein. Je leest er ook over op ns.nl.

Een fiets huren op het station
Wanneer je regelmatig een fiets wilt huren, kun je ook een abonnement nemen op de OV-fiets. Een OV-fiets kost € 3,85 per keer (max. 24 uur). Het abonnement sluit je eenvoudig online af en koppel je aan je persoonlijke OV-chipkaart. Hieraan zijn geen abonnenementskosten verbonden. (NS incasseert jaarlijks ter verificatie van je persoons- en betaalgegevens € 0,01). De OV-fiets is te huren op bijna 300 locaties, vooral bij NS-stations. Kijk voor meer informatie op www.OV-fiets.nl.

Andere opties fietsverhuur
Ook bij veel fietsenmakers, zeker in recreatiegebieden, zijn fietsen te huur. De VVV in de regio heeft hier informatie over. Je kunt ook zoeken op
 fietsverhuur.startpagina.nl of zoek hier naar een fietsverhuurder. Een nieuwe speler op fietsverhuurgebied is BimBimBikes. Dit online verzamelplatform biedt fietsverhuur aan in meer dan 60 landen, waaronder natuurlijk Nederland. Wil je een trekkingfiets of racefiets huren, dan kan dat via Wiel-rent. Prettig is dat je bij hen - tegen bijbetaling - de gehuurde fiets in een andere stad kunt inleveren.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland