Toolkit Fietsroute van het Jaar 2022

Samen promoten we de route

Hieronder vind je beeld, teksten en logo’s die te gebruiken zijn om de nominatie van de LF Waterlinieroute onder de aandacht te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat de nominatie en daarmee de bekendheid van de route breed wordt uitgedragen. Mochten er vragen zijn dan kun je mailen naar Marina van Dijk via mvandijk@fietsplatform.nl of per telefoon op 033 422 83 81.

Let op! De vakjury zal de uiteindelijke winnaar bepalen, er kan helaas niet gestemd worden.

Logo’s/routebordje

Logo genomineerd LF Waterlinieroute
Afbeelding vierkant met logo LF Waterlinieroute
Afbeelding met logo klein LF Waterlinieroute
Afbeelding met logo groot LF Waterlinieroute

Teksten

Lange tekst (200 woorden)

Wauw! De nieuwe LF Waterlinieroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022! Tijdens de historische ontdekkingstocht langs de waterlinies kom je ook door/langs < iets over de regio/provincie >.

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn!

De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Veel elementen van de linies zijn nog terug te zien in het landschap, zoals inundatiekanalen, batterijen en liniedijken. Je fietst door een aangenaam decor van water en spannende natuur, langs aantrekkelijke forten en vestingstadjes waar de sfeer van weleer hangt. De geschiedenis van de waterlinies komt helemaal tot leven tijdens deze tocht!

Nieuwsgierig geworden? Op www.lfwaterlinieroute.nl vind je alles over het tracé, de bewegwijzering, de leukste bezienswaardigheden en meer! Je hoeft alleen nog maar op de fiets te stappen.

Korte tekst (133 woorden)

Wauw! De nieuwe LF Waterlinieroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022! Tijdens de historische ontdekkingstocht langs de waterlinies kom je ook door/langs < iets over de regio/provincie >.

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn!

De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Nieuwsgierig geworden? Op www.lfwaterlinieroute.nl vind je alles over het tracé, de bewegwijzering, de leukste bezienswaardigheden en meer! Je hoeft alleen nog maar op de fiets te stappen.

Tekst Facebook en Instagram (97 woorden)

Wauw! De nieuwe LF Waterlinieroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022! Tijdens de historische ontdekkingstocht langs de waterlinies kom je ook door/langs < iets over de regio/provincie >. 

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn! De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom. Nieuwsgierig geworden? Op www.lfwaterlinieroute.nl vind je alles over het tracé, de bewegwijzering, de leukste bezienswaardigheden en meer! Je hoeft alleen nog maar op de fiets te stappen.

#LFWaterlinieroute #FietsroutevanhetJaar2022 #FietsroutevanhetJaar

Tekst Twitter (max 160 tekens)

Wauw! De nieuwe #LFWaterlinieroute is genomineerd voor #FietsroutevanhetJaar2022! Tijdens de historische ontdekkingstocht langs de waterlinies kom je ook door/langs < iets over de regio/provincie >.  www.lfwaterlinieroute.nl

Meer informatie

Op de website van de LF Waterlinieroute ontdek je meer over de genomineerde route.

De LF Waterlinieroute is ontwikkeld door stichting Landelijk Fietsplatform in samenwerking met de erfgoedorganisaties van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Zuiderwaterlinie. Realisatie van deze route is mogelijk dankzij financiële bijdragen van: Ministerie van I & W, de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zuiderwaterlinie Alliantie en het Pact van Loevestein.