Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home LF-routes Actuele-info Ronde van Nederland

LF Ronde van Nederland

 • Fietsgids: update gepland in 2020
  De bestaande gids is uit 2013. Er zijn in de loop van de jaren best wat wijzigingen, maar op de trajecten die deze route volgt is de impact van de wijzigingen niet heel groot. De grootste wijzigingen zitten in Twente, o.a. bij Enschede en in Noord-Brabant, o.a. bij Eindhoven. In eerste helft 2020 willen we een gidsupdate uitbrengen.
  Wijkt de route in de gids af van de route in het veld, volg dan altijd de bordjes.
 • Nieuwe bordjes Maasroute
  LF Maasroute bordje Maastricht - Hoek van Holland - RotterdamIn Limburg volg je niet LF3a of b Maasroute maar de nieuwe LF Maasroute. Deze nieuwe LF-icoonroute is op 25 april 2019 geopend. In het veld zie je de nieuwe routebordjes.
 • Afsluiting fietspad Afsluitdijk per 1 april 2019: gratis busvervoer voor fietsers
  Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de Afsluitdijk. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren is het fietspad afgesloten tussen 1 april 2019 en 1 april 2022. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voetgangers en (brom)fietsers kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De bus rijdt eens per uur. Per bus kunnen ongeveer 15 fietsen en 25 personen worden vervoerd. Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand zijn haltes. Je leest hier alles over de dienstregeling.

  Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief: eilandhoppen. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland