Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home LF-routes Actuele-info Ronde van Nederland

LF Ronde van Nederland

 • Nieuwe bordjes LF Maasroute en LF Kustroute 
  bordje LF KustrouteLF Maasroute bordje Maastricht - Hoek van Holland - RotterdamTussen Arnhem en Middelaar volg de bordjes LF3. Verder volg je in Limburg de bordjes van de LF Maasroute. Tussen Vlissingen en Lauwersoog volg je de bordjes van de LF Kustroute. 
 • Afsluiting fietspad Afsluitdijk per 1 april 2019: gratis busvervoer voor fietsers
  Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de Afsluitdijk. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren is het fietspad afgesloten tussen 1 april 2019 en 1 april 2022. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voetgangers en (brom)fietsers kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De bus rijdt eens per uur. Per bus kunnen ongeveer 15 fietsen en 25 personen worden vervoerd. Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand zijn haltes. Je leest hier alles over de dienstregeling.

  Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief: eilandhoppen. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op.
 • Veel veerponten uit de vaart vanwege coronavirus
  De coronamaatregelen hebben diverse veerexploitanten doen besloten hun ve(e)r(en) nog niet in de vaart te brengen of uit de vaart te halen. Stichting Vrienden van de Voetveren biedt een overzicht van de veren die niet varen (voor zover dat bij hen bekend is). Check sowieso voor je een fietstocht gaat maken eventuele veren in je route. Ook vanwege de coronamaatregelen vaart het veer Hoek van Holland-Maasvlakte tot nader orde de winterdienstregeling (dus beperkter!) en hij vaart in het weekend NIET! Alternatief is omfietsen via Rozenburg.
 • Aanvulling op Fietsgids Ronde van Nederland
  De herziene editie (uitgave 2020) bevat 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) met de route. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren. Uitgave 2020, ISBN 9789072930712, € 19,95 Lees meer en bestel
  LET OP: lente 2021 verdwijnen de bordjes van de LF7. In deze Reiswijzer, als aanvulling op de fietsgids, lees je welke knooppunten je kunt volgen tussen Heel en Best.

   

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland