Spot het bordje: LF Waterlinieroute bordjes worden geplaatst

LF Waterlinieroute
27 mei 2021

Burgemeester Maarten Divendal van de gemeente de Ronde Venen heeft vandaag langs het Gein bij Abcoude het eerste Utrechtse bordje van de LF Waterlinieroute geplaatst. Deze Langeafstand Fietsroute, met name bedoeld voor fietsvakanties, verbindt drie linies: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Bij elkaar goed voor een 410 km lange route tussen Edam en Bergen op Zoom. De route wordt in twee richtingen bewegwijzerd en is vanaf 17 juni te fietsen.

Spot het bordje en maak kans op de fietsgids 

De komende tijd kun je op diverse plekken al een LF Waterliniebordje spotten. Weet jij een bordje in het wild te spotten dan maak je kans om een fietsgids van deze prachtige route te winnen. Maak een selfie bij het bordje en deel deze met ons, dit doe je door aan je socialpost de hashtag #spothetbordje toe te voegen. Meedoen kan t/m 16 juni 2021 via Facebook, Twitter en Instagram. Winnaars krijgen uiterlijk 23 juni bericht.

Volg de bordjes

De bewegwijzering van de LF Waterlinieroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Waterlinieroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we niet te zeggen. Welke richting je volgt, is in de onderrand van de bordjes te zien: Edam – Bergen op Zoom, dan wel Bergen op Zoom – Edam. Ook de LF Maasroute, de LF Kustroute en de LF Zuiderzeeroute zijn eerder voorzien van deze nieuwe bewegwijzering. Samen met de LF Waterlinieroute maken de routes onderdeel uit van een serie nieuwe LF-icoonroutes. Routes met een sterk thema en veel service en gemak.

Kilometer voor kilometer

In samenwerking met regionale partners is er door het Fietsplatform, initiator van nederland Fietsland en de LF-icoonroutes, gewerkt aan de ontwikkeling van de LF Waterlinieroute. Kilometer voor kilometer is gekeken naar mogelijkheden voor verdieping van het thema, dan wel comfort voor de fietser. Immers, bij de tracering vormen aantrekkelijkheid, afwisseling en comfort belangrijke criteria. Eric Nijland, directeur Fietsplatform, schetst: “Bij de voorbereiding hebben we contact gezocht met partijen in de regio om samen met hen onder andere te komen tot de beste bezienswaardigheden voor op de website. Even pauzeren voor koffie en appeltaart hoort er natuurlijk ook bij. Langs de route vind je horeca en logies met de het Fietsers Welkom! label. Hier kun je als fietser rekenen op een warm ontvangst.“

Alles voor de voorbereiding en planning

Gemak en service zijn speerpunten van elke icoonroute. Op de website en in de app LF-routes staat de route straks met handige indeling in dagtrajecten en downloadbare GPX. Ideaal voor het voorbereiden en plannen van de tocht. De fietsgids met losse kaarten schaal 1:100.000, geeft een interessante beschrijving van de hoogtepunten onderweg. De compacte, nieuwe bewegwijzering wordt in twee richtingen aangebracht.

De LF Waterlinieroute wordt ontwikkeld in samenwerking met regionale partners en dankzij financiële bijdragen van de provincie Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen