Fietspad Afsluitdijk op 1 en 2 juli open

Belangen
27 maart 2023

Een mooi vooruitzicht. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 kun je eindelijk weer de gehele Afsluitdijk fietsen. Rijkswaterstaat opent eenmalig het fietspad op de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. Het is één van de maatregelen om fietsers en wandelaars tegemoet te komen nu de werkzaamheden op de Afsluitdijk langer duren dan aanvankelijk gedacht. Het fietspad is immers al sinds 1 april 2019 dicht. Het was een uitdaging om een geschikt weekend te vinden, maar het is gelukt!

Fietsen met zicht op de Waddenzee

Met de openstelling op 1 en 2 juli 2023 tussen 7.00 uur en 19.00 uur heb je een unieke kans om het gloednieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde te verkennen. Ook het bestaande fietspad langs de A9 zal opengesteld zijn. Deze openstelling is een hele operatie. Er zijn ter hoogte van de spuicomplexen in Den Oever en Kornwerderzand nog volop werkzaamheden. Rijkswaterstaat werkt aan een programma voor dit openstellingsweekend. Zodra we meer weten, melden we dat natuurlijk. Na de eenmalige opstelling gaat het fietspad weer dicht. Je kunt dan gebruikmaken van de gratis fietsbus. Deze heeft ook afgelopen jaren gereden.

Pleiten voor meer!

Fietsplatform, initiator van Nederland Fietsland, is blij met de openstelling, maar zou liever zien dat de Afsluitdijk vaker opengaat voor fietsers en wandelaars. Samen met Fietsersbond, wielersportbond NTFU en Wandelnet is Fietsplatform in gesprek met Rijkswaterstaat. De organisaties krijgen steun uit politieke hoek. CDA en D66 hebben tijdens een mobiliteitsdebat in de Tweede Kamer opgeroepen om de Afsluitdijk elke maand een weekend open te stellen voor recreanten. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt het een heel goed idee en gaat hierover in gesprek met Rijkswaterstaat.

Geschreven door

Anita

Informatie

Gerelateerde artikelen