Fietsinspiratie om aan je fietsvrienden cadeau te geven

Blog
12 november 2021

Wat hebben jullie dit jaar veel gefietst! De een herontdekte de fietsvakantie (in eigen land), de ander maakte vaker een tocht na het werk of in het weekend. We deden dat veelal alleen, met het gezin of met vrienden. En ook tijdens deze zachte maand is het prachtig om door een telkens verkleurend schilderijtje te fietsen. Ken jij fietsers die tijdens de korter wordende dagen liever binnen blijven? Verras ze eens met een leuk fietscadeau; een boek om inspiratie op te doen, een agenda om een tocht te plannen of een fietsdagboek om je mooie herinneringen vast te leggen. Zo weet je zeker dat ze van het voorjaar weer samen met jou op de fiets springen.

Oja, houd de komende tijd onze Facebook in Instagram goed in de gaten, want van al deze boeken geven we de komende tijd meerdere exemplaren weg!

Het fietsdagboek (€ 12,95)

In dit handzame fietsdagboekje kun je bijhouden wanneer en waar je gefietst hebt. Er is ruimte om je tocht te beschrijven, te noteren hoe ver je gefietst hebt, of en hoeveel hoogteverschil er was, hoelang de tocht geduurd heeft, hoe de weersomstandigheden waren, met wie je gefietst hebt, wat je onderweg bent tegengekomen en nog veel meer. Ook kan het fietsdagboek gebruikt worden om tastbare herinneringen aan je fietstocht te bewaren. Je kunt denken aan stempels, tickets, bonnetjes, kaartjes, foto’s of tekeningen. Plak je het fietsstickertje van de LF Maasroute, de LF Kustroute, de LF Zuiderzeeroute of de LF Waterlinieroute niet op je fiets? Dan kun je hem in dit boekje plakken!

Bestel het Fietsdagboek

 

Fietsgids LF Waterlinieroute (€ 12,95)

Het fietsen langs de verschillende linies is al een belevenis op zich. Maar als je meer weet van de verhalen rondom de historische ‘Hollandse waterlinies’ geeft dat net wat extra’s. De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route van Edam naar Bergen op Zoom. Je leest over de linies die zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn!

Bestel de fietsgids LF Waterlinieroute

 

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee (€ 19,99)

Marica neemt je mee door een verrassend mooi stukje Nederland. Langs prachtige Zeeuwse steden en via de Deltawerken naar een laatste stukje Nederlandse wildernis, het Biesbosch Nationale Park. De route volgt een aantal grote rivieren, langs vestingstadjes bereik je Nijmegen aan de Waal. Vanaf Arnhem is het even klimmen naar de Utrechtse heuvelrug. De route loopt dwars door het zanderige Nationale Park de Hoge Veluwe, richting de Hanzestad Zwolle. Langs de IJssel en via het Zwarte Water gaat de route naar Giethoorn. Door de kleine dorpjes van Overijssel wordt Friesland bereikt bij het Tjeukemeer. Vanaf Lemmer maakte de route een kleine omweg via het pittoreske Sloten. Via de bossen van Gaasterland gaat het langs de IJsselmeerkust via de Friese Elfstedenstadjes, langs de Waddenzee naar Harlingen. De fietsroute wordt ondersteund met (uitneembare) topografische kaarten, fietsknooppunten en gratis downloadbare GPS-tracks.

Bestel het boek van Marica

 

Fietsgids LF Kustroute (€ 12,95)

Wie wil er nu niet fietsen langs de zee, met de zilte zeelucht in je haar en het geruststellende ruisen van de branding als decor? Met de LF Kustroute maak je kennis met de meest bijzondere plekjes langs de Nederlandse kust. De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route van Cadzand-Bad naar Bad Nieuweschans. Niet alleen trap je langs uitnodigende stranden en levendige badplaatsen, je fietst ook door spannende duinlandschappen en kweldergebieden waar de vogels je toezingen. De 610 kilometer lange fietstocht is ook een bijzondere ontmoeting met de waterbouwkundige wonderen die de Nederlanders hebben opgeworpen om het land te beschermen tegen het water. In de vele havens onderweg, groot en klein, is van alles te beleven. In deze LF-fietsgids vind je niet alleen praktische informatie, zoals overnachtingsadressen en bezienswaardigheden maar ook goede uitneembare kaart.

Bestel de fietsgids LF Kustroute

 

Handig voor het plannen van al je fietstochten (€ 15)

De leukste agenda voor opa’s en oma’s 2022 is een vrolijke weekagenda met een praktische ringband en voldoende schrijfruime. Speciaal voor trotse grootouders die graag betrokken zijn bij het leven van hun (klein)kinderen. De agenda biedt volop inspiratie om samen op ontdekking te gaan, iets nieuws te leren of te maken. Een uniek cadeau om te geven en bijzonder om te krijgen. Wil je zeker zijn van een exemplaar? Bestel de agenda via www.leuksteagenda.nl en betaal GEEN verzendkosten.

Bestel de leukste agenda

 

Fietsgids LF Zuiderzeeroute (€ 12,95)

Wat zoek je als je gaat fietsen? Vooral een mooie route. Liefst met een goede kaart erbij. En praktische informatie voor onderweg. Dat vind je in deze LF-fietsgids. Het fietsen rondom de Zuiderzee is al een belevenis op zich. Maar als je meer weet van de verhalen rondom de zee die hier eens tekeer ging geeft dat net wat extra’s. De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route rondom de voormalige Zuiderzee. Je leest over de sporen die de Zuiderzee heeft nagelaten, in landschappen die zij mede heeft vormgegeven, in stadjes die hun welvaart aan haar dankten, aan water dat land werd en aan vele en ingenieuze waterwerken die water en land uit elkaar houden.

Bestel de fietsgids LF Zuiderzeeroute

 

Fietsen langs het Pieterpad (€ 19,95)

Ook als toerfietser ken je natuurlijk het Pieterpad. De 500 kilometer lange noord-zuidroute tussen Pieterburen en de Sint Pietersberg, die wandelaars ertoe aanzet om het Groningse vlakke land te doorkruisen, langs Maas- en Vechtoevers te struinen, Sallandse en Limburgse heuvels te beklimmen en zich de blaren te lopen in het Achterhoekse coulisselandschap. ‘Kan dat niet gewoon op de fiets?’ denk je dan. Met dit boek in je handen zie je dat het kan. Het Pieterpad precies nafietsen, dat gaat niet, want je mag niet overal rijden. Dit is een schitterende fietstocht dicht erlangs, door datzelfde afwisselende landschap aan onze oostgrens. Deze route volgt vaak bewegwijzerde knooppuntroutes, maar soms ook verrassende, verscholen paadjes en je kunt hem in beide richtingen fietsen.

Bestel Fietsen langs het Pieterpad

 

Fietsgids LF Maasroute (€ 12,95)

De LF Maasroute geeft een mooie inkijk in onze relatie met een van de belangrijkste rivieren in het zuiden van ons land: de Maas. Je fietst van Maastricht, waar de rivier (ongeveer) het land binnenkomt, naar Hoek van Holland, waar zij uitmondt in de zee. En dan nog een stukje landinwaarts naar Maasstad Rotterdam. De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam. Je leest over het rivierlandschap, over sluizen en dijken, oude vestingstadjes, vruchtbare fruitgaarden en bijzondere getijdengebieden.

Bestel fietsgids LF Maasroute

 

Op vakantie! (€ 19,99)

Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Wim Daniëls beschrijft hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent. Dit vrolijk geïllustreerde zomerboek neemt je mee naar de zomers van weleer.

Bestel Op vakantie!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen