Daar is-ie dan: de LF Waterlinieroute

LF Waterlinieroute
17 juni 2021

Met trots presenteren wij de nieuwe LF Waterlinieroute. De 410 km lange route gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. De websiteapp en fietsgids zijn nu beschikbaar. De route maakt deel uit van een reeks LF-icoonroutes. Vanaf 19 juni kun je onze LF Waterliniefietsers Laura en Irene volgen. hieronder lees je alles over de nieuwe icoonroute.

Eigen website

De route heeft een geheel eigen website, hier vind je informatie over de dagtrajecten, verhalen over de drie historische waterlinies, alles voor een goede voorbereiding, hoogtepunten en nog heel veel meer. Voor je gemak hebben we de route alvast ingedeeld in acht volwaardige dagtrajecten van maximaal 68 km. Dit helpt je bij het plannen van een onvergetelijk vakantie. Maar voel je vrij om je eigen keuzes te maken.

Fietsgids

Wat zoek je als je gaat fietsen? Vooral een mooie route. Liefst met een goede kaart erbij. En praktische informatie voor onderweg. De compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de gehele route. Dit en nog veel meer inspiratie, beziens- en wetenswaardigheden vind je in de 32 pagina’s tellende LF Waterlinieroute fietsgids, met losse kaartbladen.

Oorkonde en framesticker

Heb je de gehele LF Waterlinieroute volbracht? Of je dat nu in één vakantie hebt gedaan, of verspreid over bijvoorbeeld meerdere weekenden, je verdient een beloning: een schildje om op je frame te plakken, een persoonlijke oorkonde en als je het leuk vindt, vermelding in onze LF-eregalerij. Op de website en in de app zie je per dagtraject de fotolocaties. Maak op die plekken een foto en vraag je beloning na afloop aan.

Op stap met de app

Laat je bij het fietsen begeleiden door de LF-app. Gratis en oh zo handig voor onderweg. De Waterlinieroute staat er in detail in. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app. Met de app heb je in één keer alles wat je nodig hebt: de track, de kaart, het hoogteprofiel en alle voorzieningen als overnachtingsmogelijkheden en veerpontjes. Ook de LF Maasroute, de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute vind je in de app.

Beleef de LF Waterlinieroute

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn! Geniet je mee van deze prachtige video over de route?

LF Waterliniefietsers nemen je mee

LF Waterliniefietsers Laura Maat en Irene Maaskant starten op 19 juni hun LF Waterlinieroute avontuur. De twee fietsende dames van 27 en 29 jaar begonnen op een goede dag met fietsen, gewoon op hun oude stadsfietsen, en trapten steeds verder: van een rondje LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute van Cadzand-Bad naar Bad-Nieuweschans, tot een tocht van 7 maanden door heel Europa. Dit jaar brachten ze zelfs hun eigen boek ‘Ga op de fiets’ uit. Inmiddels zijn het echte ervaringsdeskundigen. Waar ze langskomen op de LF Waterlinieroute, wat ze meemaken en waar ze slapen, en hoe je een coronaproof fietsvakantie organiseert, delen ze vanaf 19 juni via onze sociale kanalen.

Ode aan de Hollandse Waterlinies

Als onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap, is er aandacht voor de Hollandse Waterlinie, onderdeel van de verwachte LF Waterlinieroute. Het wordt groots gevierd. Zo is er op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni de Hollandse Waterlinies Fietstour. Op de zaterdag worden vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht en Gorinchem fietsroutes van 40 & 60 kilometer uitgepijld door het linielandschap.  Op de zondag wordt er een racefietstocht georganiseerd langs de volledige Hollandse Waterlinies: een 300 kilometer lange monstertocht van Purmerend naar Gorinchem.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen