Bezoek ons tijdens de Fiets en Wandelbeurs

Blog
6 februari 2023

Na twee beursloze jaren staan we te trappelen om weer aanwezig te zijn op de Fiets en Wandelbeurs. Op vrijdag 24,  zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023 staat de Jaarbeurs Utrecht in het teken van fietsen en wandelen. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan bestemmingen, routes, outdoormateriaal, fietsen, een fietsparcours, lezingen en workshops. Nederland Fietsland vind je op het verzamelpaviljoen fietsen. Themaland van deze editie is Duitsland.

Op grote fietsparcoursen kun je de nieuwste trekkingbolides en e-bikes uitproberen. Ook is er weer een boordevol programma van lezingen en workshops, de drie leukste vind je hieronder. Bovendien geeft een ticket ook toegang tot E-bike Xperience, hét e-bike-testevent van Nederland. Twee events dus voor de prijs van één!

Fietsen zonder klachten, kan dat?

Jan Glorie
Grote Zaal, vrijdag 10.30 uur, zaterdag 14.30 uur

Jan Glorie heeft in de afgelopen 12 jaar al vele fietsers geholpen om beter, comfortabeler en klachtenvrij te kunnen fietsen. Dit varieert van tijdrijders en vakantiefietsers tot mensen die na een operatie weer op de e-bike willen rijden. In deze lezing gaat Glorie in de eerste plaats in op het menselijk lichaam. Hoe zit je lichaam in elkaar, met welke kenmerken van jezelf moet je rekening houden? Daarnaast komen materialen aan de orde. Wat maakt een zadel een goed zadel? En pas dan gaat het om de fiets. Welke geometrie sluit bij jouw lichaam en behoeften aan, hoe maak je de juiste keuze? Deze lezing is een must voor iedere fietser!

Fietsen in Noord-Nederland

Erik en Hetty Luppes
Zaal 2, zaterdag 14.30 uur, zondag 12.30 uur

Drenthe staat bekend als dé fietsprovincie. Groningen en Friesland zijn minder populair. Onterecht. Want deze provincies zijn méér dan Elfsteden, meren, Waddenkust en Stad Groningen. Erik en Hetty ontdekten de glooiende en bosrijke zuidwesthoek van Friesland. En de indrukwekkende uitgestrektheid van de veenkoloniën en het Hogeland in Groningen! Tijdens de lezing volgen ze in vogelvlucht de drie fietsroutes die gemiddeld 320 kilometer lang zijn. Ze vertellen over het ontstaan van de Rondjes en de reden waarom we de provinciegrenzen volgen. Wat ga je zien onderweg, wat zijn de highlights en natuurlijk: hoe kun je de routes volgen? Leuk weetje: Erik en Hetty zijn actieve vrijwilligers voor Nederland Fietsland.

Ervaar de Limes! Fiets door de geschiedenis

Henk Vriend (Europafietsers)
Zaal 4, zondag 10.30 uur

De Romeinse Limes in Nederland en Duitsland is door Unesco erkend als Werelderfgoed. De route laat je kennismaken met de geschiedenis die verbonden is aan deze historische grens van het Romeinse Rijk. Ook ervaar je onderweg een grote variatie aan natuur en kom je in contact met verschillende culturen. Wat je allemaal op deze route tegenkomt? Tot Boedapest gaat het door rivierenland, daarna bereik je de onafzienbare Hongaarse pusztavlakte en vervolgens in Roemenië de weergaloze Karpaten en Donaudelta. Wil je gewoon eens van west naar oost fietsen, dan is de Limesroute daarvoor zeer geschikt. Maar wil je ook snuiven aan de geschiedenis van de Romeinen, dan biedt déze fietsreis daarvoor heel veel mogelijkheden. Het Nederlandse deel van de Limesroute vind je hier op onze website.

Tot op de beurs!

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen