Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Alles over Meldsystemen

Meldsystemen

Naast de LF-routes (voor meerdaagse fietstochten) is er in Nederland een landsdekkend netwerk van fietsknooppunten (voor dagtochten). Deze regionale fietsroutenetwerken worden beheerd door diverse instanties. Elke instantie heeft eigen afspraken over het onderhoud van de routes en de bewegwijzering. Voor de (recreatieve) fietser is het niet altijd duidelijk waar ze meldingen over bewegwijzering kunnen doen. Daarom heeft het Fietsplatform, koepel voor het recreatieve fietsen en initiator van nederlandfietsland.nl het Meldsysteem bordjeweg.nl ontwikkeld. Je kunt hier eenvoudig een melding doen over de bewegwijzering van zowel een LF-route als een knooppuntroute. 

Het systeem stuurt een melding over de bewegwijzering automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie. Zij zijn verantwoordelijk voor het verwerken van de melding en het oplossen van het probleem. Het Fietsplatform houdt overzicht over het aantal meldingen. Als de melding is verwerkt, ontvang je hiervan per mail bericht.

Melden klachten over overige bewegwijzering
Heb je meldingen of klachten die niet over de bewegwijzering van de LF- of knooppuntroutes gaan, dan kun je die doorgeven via de site te bewegwijzeringsdienst.nl.

Melden klachten over fietspaden
Klachten die niet gaan over de bordjes maar over de status van de fietspaden, bijv. loszittende tegels, gaten in het asfalt etc. kun je melden bij het Meldpunt Fietsersbond

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland