Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsroutes Overijssel Weerribben Wieden

Fietsen in Weerribben Wieden

Overijssel draagt als enige provincie in Nederland niet bij aan het beheer en onderhoud van nederlandfietsland.nl. Als gevolg hiervan kunnen we je niet langer voorzien van een (actueel) routeaanbod in Overijssel. Uiteraard hopen we dat dit in de toekomst wel weer mogelijk is. Voor nu kun je wel een eigen route plannen via de fietsrouteplanner.

Er is in Nederland een streek, gelegen op de grens met Zuidwest-Drenthe, Friesland en Flevoland, waar nog echte gastvrijheid heerst. Waar je al varend, fietsend of wandelend met volle teugen kunt genieten van bos-, riet-, en waterlandschappen en pittoreske stadjes. Een streek met bekende attracties als Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een streek om je thuis te voelen en toch even helemaal weg te zijn. De fietsroutes brengen je langs molens, dorpen, sluizen, maar ook langs trilveen en kraggen, dat zijn drijvende eilandjes van riet.

TIP: maak eens gebruik van de fluisterstille watertaxi, de Ecowaterliner. Je fiets mag mee op de boot, dus je kunt heen varen en via een aantrekkelijke route terug op de fiets. Klik hier voor vaarroute, opstaplocaties en vaarperiode. 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland