Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Winterkamperen in Trekkershutten

Winterkamperen in Trekkershutten

Gepubliceerd op 01 december 2014

Winterkamperen in Trekkershutten

De meeste mensen associëren kamperen met zomer en zon. Toch kun je ook in de winter overnachten in de natuur. Er zijn dit jaar weer 65 locaties met Trekkershutten die hun gasten het hele jaar rond verwelkomen in een verwarmde hut. Nu de eerste nachtvorst een feit is, kun je met recht spreken van winterkamperen. 

De frisse lucht in combinatie met de rust van het laagseizoen weet elk jaar weer een aardige groep kampeerders te inspireren eropuit te trekken. "Winterkamperen blijft bijzonder." zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Trekkershutten. "De kou van buiten maakt de beleving binnen extra warm. Een kaarsje op tafel en samen een spel spelen of boek lezen blijft toch populair." Alle Trekkershutten die jaarrond te huur zijn, zijn geïsoleerd en worden verwarmd met een kacheltje. "Wij zorgen er zelfs voor dat de kachel brandt en de hut verwarmd is als onze gasten arriveren." zegt Janneke Stuut van Camping Beek en Hei in Otterlo. Voor alle Trekkershutten geldt dat gasten zelf hun slaapzak meenemen. Op enkele locaties zijn (extra) dekens te huur.

Op sommige terreinen worden winterse activiteiten georganiseerd, van sfeermarktjes met warme chocolademelk tot een borrel met glühwein. De kinderen zitten rond het kampvuur waar ze marshmallows mogen roosteren. Maar de meeste winterkampeerders zullen vooral de omgeving intrekken en genieten van de natuur die dan zo anders is dan zomers.

 

Klik hier voor de geopende locaties met Trekkershutten.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland