Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Winnaars foto- en filmpjeswedstrijd 2014

Winnaars foto- en filmpjeswedstrijd 2014

Gepubliceerd op 07 oktober 2014

Winnaars foto- en filmpjeswedstrijd 2014

Wat een leuke inzendingen kregen we weer voor onze fotowedstrijd van september. We zochten aansprekende foto's die het heerlijk vrije fiets(vakantie)gevoel uitstraalden. Uit de inzendingen hebben we drie winnaars uitgezocht, waarvan er twee Belgische zijn. Iedere foto met z’n eigen verhaal. De inzenders verdienen een LF-Basiskaart en ontvingen hierover persoonlijk bericht. Ook voor het leukste filmpje is er een gratis Basiskaart. De winnaars zijn: 

Door Bos en heide - inzending Myriam Piron
“We verlaten de LF12 en via knooppunten rijden we door prachtige heidegebieden. De regenbuien halen ons in en we besluiten te overnachten in een trekkershut in Schaijk. De volgende ochtend is het een beetje mistig maar als we het bos verlaten wacht ons een prachtig weids uitzicht over de heide waar wilde paarden grazen. Adembenemend mooi! En nog eens proficiat Nederland met jullie ongelofelijke fietspaden, kilometers lang door de mooiste natuurgebieden.”

foto Myriam Piron


Rond de Veerse Meer - inzending Roger De Sobrie
“Deze foto werd gemaakt op 7 augustus 2014 tijdens onze fietstocht rond het Veerse Meer. Ik nam hem zelf al rijdende vanop de fiets om onze vrouwen in actie te tonen. Hij werd genomen toen we op weg waren naar Breezand richting Vrouwenpolder, in de achtergrond zie je nog net de stormvloedkering. Hopelijk kan ik hiermee ons fietsplezier in Nederland een beetje illustreren, want het is daar fantastisch fietsen bij jullie.” 

foto Roger de Sobrie

Fietsvakantie met opa - inzending Jan Dam
“Ik, Koen 10 jaar, ben dit jaar met mijn opa op trekkerstent vakantie geweest. Ik heb mijn opa gevraagd om met mij op vakantie te gaan per fiets na zijn hartoperatie. Hij vond het een geweldig idee. De tent lag op zolder en zo zijn wij begonnen met onze voorbereiding. We vertrokken op 29 juli bepakt en bezakt op weg naar een camping “n’Sloothook” in Stokkum bij Markelo. Na een fietstocht van 46 km aangekomen, tent opzetten. Ik moet opa wel goed helpen. Opa leert mij de kneepjes van kamperen zoals koffie maken op de brander en eten warm maken, en ‘s avonds gezellig met een lichtbrander. Lekker slapen in een slaapzak met een zaklantaarn bij de hand. De volgende dag maken we een fietstocht naar Lochem en de Dikke boom bij Laren. Lekker genieten onderweg en thee zetten op de brander. De 2e dag fietsen we naar Markelo-Diepenheim, waar we lekker ijs eten en naar de MariaKapel gaan. Maar …  bij terugkomst op de camping is onze tent kapot gemaakt door een hond van de buren, bij het vangen van stokken gegooid door kinderen. Een tentstok is gebroken en niet meer te maken. De hele tent is uit zijn doen, de buren hadden het te laat gezien. Ik bel huilend mijn mama, papa en oma op. Gelukkig belooft opa mij dat we volgend jaar wel weer gaan.”  

foto Jan Dam


Zuiderzeeroute - inzending Frans Pikker
Ook het winnende filmpje willen we graag tonen. Dit is gemaakt door Frans Pikker en geeft een mooie impressie van de LF Zuiderzeeroute. Je krijgt echt zin om deze route te gaan fietsen!

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland