Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Vers van de pers: de nieuwe LF Basiskaart

Vers van de pers: de nieuwe LF Basiskaart

Gepubliceerd op 03 maart 2020

Vers van de pers: de nieuwe LF Basiskaart

Of je nou een dagje gaat fietsen of op fietsvakantie gaat, de Basiskaart LF-routes is onmisbaar voor de recreatieve fietser. De Basiskaart is een zeer gebruiksvriendelijke set watervaste kaarten waarop het complete netwerk van LF-routes en knooppunten is weergegeven. Met icoontjes zijn locaties van Fietsers Welkom! logiesadressen en weergegeven. In het meegeleverde boekje staan enkele aansprekende LF-themaroutes uitgelicht en vind je nuttige (adres) informatie zoals veertijden. Kortom: je gaat goed voorbereid op stap met deze fietsatlas.

Bestel de LF Basiskaart

LF-routes
De Langeafstand Fietsroutes zijn goed voor 3900 kilometer fietsplezier. Ze tonen je de mooiste plekjes van Nederland en zijn vooral geschikt voor meerdaagse fietstochten. Vernieuwingen binnen de LF-routes zie je terug in deze editie: de eerste drie LF-icoonroutes: de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute zijn herkenbaar in het kaartbeeld weergegeven. 

Knooppunten
Wil je afwijken van de LF-route, dan kan dat natuurlijk. Alle regionale fietsknooppunten zie je in het kaartbeeld. Zo stap je eenvoudig over van het ene op het andere netwerk. Handig voor het plannen is dat alle fietsvriendelijke Fietsers Welkom! horeca en logiesadressen staan aangegeven. In de nieuwe kaart zijn alle aanpassingen in de fietsroutenetwerken van afgelopen jaar weer opgenomen.

Waarom zou je 'm willen?
De Basiskaart LF-routes is de perfecte fietsvakantieatlas voor iedereen die wel eens weekend- of vakantietocht maakt. 

  • De set bestaat uit 22 watervaste fietskaarten
  • Zo heb je heel Nederland in één set kaarten
  • Actuele lijnen van alle LF-routes en fietsknooppunten
  • Prachtige cartografie, schaal 1:100.000
  • Fietsers Welkom! fietsvriendelijke horeca- en logies staan op de kaarten 

Goed om te weten: de kaarten zijn gedrukt op boomvrij Stone Paper. Dit is boomvrij 'papier' dat grotendeels bestaat uit mineraal poeder met hars. Het is geproduceerd zonder gebruik van water, gif of bleekmiddel.  Stone Paper is watervast, dus de kaarten kunnen prima een regenbuitje doorstaan. Ook scheuren ze niet snel.

NB. Er staan geen afstanden vermeld tussen de knooppunten. Maar elke cm is precies 1 km, dat laat zich dus makkelijk schatten. Bij de LF-routes op de kaart staan overigens wél kilometer-aanduidingen. Van alle LF-routes is een GPS-track beschikbaar. Klik hier voor de tracks.

Bestel de LF Basiskaart

Word donateur en ontvang de LF Basiskaart gratis*


De Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) zijn met zorg samengesteld en ze leiden je langs de mooiste plekken van ons land. Om de kwaliteit van de LF-routes te behouden is in toenemende mate de steun van donateurs nodig. Ga naar onze website en doe eenvoudig een donatie naar keuze. Ook kleine beetjes helpen!

* Doe een donatie 15 euro of meer en krijg 10% korting in onze webshop (van fietsventiel tot complete fietsuitrusting)**. Bij een jaarlijkse donatie van 35 euro of meer, ontvang je ook nog eens de LF-Basiskaart van ons cadeau.

Ja, ik hou van LF-routes en word graag donateur

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland